Paperiliiton Vanhala: Metsäteollisuus ei ole ollut missään yhteydessä

Paperiliitto päätti perjantaina kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta.

Metsäteollisuus ei ole ollut missään yhteydessä viikonloppuna, kertoo Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala STT:lle. Vanhalan mukaan Paperiliiton luottamusmiehiä on koolla useampana päivänä ensi viikolla. Seuraava hallituksen kokous on hänen mukaansa viimeistään 18. tai 19. lokakuuta.

Paperiliitto päätti toissapäivänä kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta. Työpaikoilla keskeytetään paikallinen yhteistoiminta työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä huomisesta alkaen.

Osapuolten neuvottelut keskeytyivät Paperiliiton tyrmistyttyä Metsäteollisuuden tarjoamasta nollakorotuksesta.

Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen viestitti STT:lle, ettei kommentoi tässä vaiheessa neuvotteluiden aikatauluja.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vetosi eilen Ylen haastattelussa osapuoliin toivomalla, että työtaisteluilta vältyttäisiin.

Paperin mutkistuneilla neuvotteluilla voi olla monenlaisia heijastuksia työmarkkinoille ja talouteen. Metsäteollisuus on Suomen keskeinen vientiala, ja mahdollisilla työntekijöiden työtaisteluilla tai työnantajien työsuluilla voisi olla merkittäviäkin vaikutuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sipilä Ylellä: Malttia neuvotteluihin, Metsäteollisuus ja Paperiliitto

Paperin Vanhala neuvottelutilanteesta: Vaatii pienen ihmeen ettei työmarkkinahäiriöitä tapahdu