Parikymppiset miehet vankilaan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – pakottivat teinitytöt suojaamattomaan suuseksiin

Oikeus uskoi kertomusta, vaikka toinen uhri ei kertonut kaikkia yksityiskohtia - "Kertomusta leimasi häpeä ja välttely".

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vankilaan kaksi miestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomion mukaan miehet pakottivat 12- ja 14-vuotiaat tytöt antamaan heille suojaamatonta suuseksiä. Rikos tapahtui yöaikaan ulkona.

Oikeuden mukaan Omer Abdulmaged Hameed, 19, ja Karrar Hayder Abbas Fahmi, 23, painoivat tytöt kyykkyasentoon ennen tekoa.

Asiassa kuultiin todistajana viranomaista, jolle nuorempi tytöistä oli kertonut tapahtumista. Tytön kertoman mukaan hän yritti päästä pois, kun mies työnsi sukuelimensä hänen suuhunsa.

Tyttö sanoi, ettei ollut huutanut apua, koska ei voinut. Hän kertoi, että myös vanhemmalle tytölle oli tehty samoin.

14-vuotias tyttö kertoi esitutkinnassa maahan työntämisestä, muttei suuseksistä. Tytön kertomusta leimasi häpeä ja välttely, tuomiossa todetaan. Käräjäoikeus piti kertomusta uskottavana, vaikka tyttö ei kertonut kaikkia yksityiskohtia.

Alle kahden vuoden tuomio ehdottomana

Oikeus katsoo, että miesten täytyi ymmärtää tyttöjen olleen alle 16-vuotiaita. Toisen uhrin mukaan oikeat iät oli kerrottu miehille.

Oikeudessa Hameed kiisti, että olisi ollut sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. Fahmi taas kiisti syytteen, mutta myönsi olleensa suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä toisen uhreista kanssa.

Oikeus tuomitsi molemmat miehet vankilaan. Hameed sai kaksi vuotta vankeutta ja Fahmi vuoden ja kymmenen kuukautta.

Fahmin alle kahden vuoden vankeusrangaistus olisi voitu lain mukaan tuomita ehdollisena. Oikeus piti rikosta kuitenkin niin vakavana, että tuomitsi tämänkin vankilaan.

Vanhemmalle tytölle oikeus määräsi maksettavaksi 3 000 euroa henkisestä kärsimyksestä ja nuoremmalle 4 000 euroa.

Miehet tuomittiin myös huumausainerikoksesta. Oikeuden mukaan he olivat antaneet ainakin nuoremmalle tytöistä kannabista.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.