Parisuhteen vahvistuskurssit täyttyvät nopeasti

Yhä useampi osallistuu parisuhdekurssille, vaikka suhteessa olisi kaikki hyvin.

Helsinkiläiset Petri ja Katri Meripaasi kertovat huomanneensa, ettei suhteen hoitamiseksi riitä kynttiläillallinen pari kertaa vuodessa.

– Se ei auta arjessa, Katri Meripaasi perustelee. He päätyivätkin kohentamaan suhdettaan Rikasta minua -kurssilla. Sieltä he kertovat saaneensa työkaluja suhteensa hoitoon. Lisäksi he oppivat puhumaan toiveistaan toisilleen oikealla tavalla.

Ehkäisevien parisuhdepalveluiden kysyntä kasvaa, kertoo Kataja-Parisuhdekeskuksen toiminnanjohtaja Liisa Välilä.

– Parisuhdetta huolletaan niin kuin me hoidamme puutarhaa tai huollamme autoa. Myös tälle on tarvetta koko ajan, Välilä sanoo.

Myös luterilaisen kirkon kasvatus- ja perheasioiden yksiköstä kerrotaan, että seurakuntien ja järjestöjen parisuhdekurssit ovat suosittuja ja täyttyvät helposti.

– Aina kun kursseja järjestetään, ne ovat niin täynnä kuin vaan pystytään ottamaan, vahvistaa Parempi avioliitto -yhdistyksen toimialajohtaja Hanna Ranssi-Matikainen.

Hän arvioi, että noin puolet osallistuvista pareista on mukana tehdäkseen hyvästä avioliitosta paremman. Erouhan alla on ehkä joka kymmenes pari, ja loput painivat pienempien kriisien kanssa.