Parveketupakointi halutaan kieltää – "Myrkkyä pienikin pitoisuus"

Keskisuomalainen kysyi lukijoiltaan marraskuun alussa, pitäisikö tupakointi parvekkeella kieltää. 59 prosenttia eli suurin osa lukijoista olisi valmis kieltämään parvekkeella sauhuttelun. 41 prosenttia ei lähtisi estämään parveketupakointia. Keskisuomalaisen kyselyyn vastasi yhteensä 1147 ihmistä.

Kommentteja aiheeseen liittyen tuli melkein 100 kappaletta. Kommenteissa esiintyi hieman enemmän parveketupakointia vastustavia mielipiteitä kuin sitä puoltavia. Parveketupakoinnin vastustajat painottivat terveyssyitä ja oikeutta raikkaaseen ilmaan. Tupakansavusta kärsivät ilmoittivat sen kantautuvan joskus sisälle saakka. Moni myös muistutti, että joissakin taloyhtiössä muun muassa parvekkeella grillaaminen on kiellettyä ja kysyi, miksi tupakointi täytyy kuitenkin sallia.

Parvekkeella tupakointia kannattavat taas mielsivät, että mahdollinen kielto kajoaa yksilön vapauksiin ja perusoikeuksiin, joita koetaan muutenkin rajoitettavan melkoisesti.

 

Näin lukijat kommentoivat parveketupakointia
 

Onhan selvää, ettei naapureita saa häiritä. Ei metelöimällä eikä savustamalla.

Wagner

Kaikilla on oltava oikeus nauttia parvekkeellaan raikkaasta ulkoilmasta, eikä kärsiä naapurin tupakansavusta. Varsinkin keväisin ja kesäisin kun luonto tuoksuu täysillä. Kerrassaan käsittämätöntä, että tuommoinen terrorisointi on lailla suojattu.

PeeHoo K

Grillaaminen parvekkeella voi vaarantaa myös omaisuuden, parkkipaikalla toisen palava auto voi oman autosi vieressä vaarantaa omaisuuden. Kukin tyylillään. Minun mielestä jokainen elää niin kuin haluaa.

Tiia Valtonen

Eipähän tuo ole millään lailla siistiä, kun kesällä on pakko tuulettaa parvekkeen kautta, niin kolme kerrosta alapuolelta tulee tupakanhaju mökkiin. Oispa hyvä kun loppuisi.

Matti Puttonen

Parveketupakoinnissa on kyse terveyshaitasta. On myrkkyä pienikin pitoisuus.

Mauno Voutilainen

Pitäisi kieltää lailla! Inhottavaa, kun yrittää tuulettaa, niin vähän väliä hajut sisällä. Väsyin siihen ja muutin pois.

Johanna Josu Laaksonen

Kun kerran Suomessa on kuitenkin vielä ihmisiä, jotka polttavat, täytyy heillä olla edes jonkinlaiset mahdollisuudet pössytellä edes jossakin. Emme voi kaikkia paikkoja savuttomiksi vaatia.

Markku Nykänen

Kerrostaloyhtiön järjestyssäännöissä on annettu pelisäännöt, joita noudattamalla kyllä pärjää. Ainakin meidän taloyhtiössä grillaaminen ja ruuanlaitto parvekkeilla on kiellettyä tulipalovaaran ja naapurustoihin leviävien käryjen vuoksi. Samoista syistä myös tupakointi parvekkeilla tulisi kieltää.

Jokke

Vaarallista on. En ole vuosiin käynyt tupakalla parvekkeella.

Arto Pyyluoma

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Päivän puheenaihe: Tupakointi parvekkeella voi vaarantaa henkesi ja omaisuutesi

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: HS:n gallupin mukaan suomalaiset ennätystyytyväisiä hallitukseen, hyttyskesä alkaa pohjoisessa rytinällä

Raskaan sarjan käsidesin juojista työssäkäyviin jyväskyläläisiin perheenisiin ja -äiteihin: Kyllönmäen selviämisasemalla satoja asiakkaita ja yli tuhat käyntiä ensimmäisenä vuonna

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

Miten käy vaatimuksille avohakkuiden kiellosta? Anne Kalmari kriittisenä kansalaisaloitteelle: "Luonnon kannalta se olisi negatiivinen asia"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Porrastasanteelta vedetty sähköjohto paljasti kannabisviljelmän Espoossa – poliisi käytti etälamautinta pesäpallomailalla uhkailleeseen mieheen

Näillä numeroilla rysähti Loton päävoitto – Kaikki isot voitot samaan kaupunkiin

Puu kaatui Mersun päälle Jyväskylän Tuohimutkassa – katso kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.