Pastori: "Jyväskylässä paljon vakavampaa rasismia kuin monesti ymmärretään"

Jyväskylässä esiintyy paljon vakavampaa rasismia kuin monesti ymmärretään. Näin väittää Jyväskylän adventtiseurakunnan pastori Ansku Jaakkola. Seurakuntalaiset ovat auttaneet kaupunkiin saapuvien pakolaisten kotoutumista.

– Uudet ystävämme ovat kertoneet, että huutelu ja nimittely on lähes päivittäistä. Sitä tapahtuu kaupoissa, kaduilla ja kouluissa, pastori Jaakkola kertoo.

– He sanovat, että ei se mitään niin pitkään, kun ei kimppuun käydä. Meidän syntyperäisten suomalaisten tehtävänä onkin puolustaa heitä ja sanoa, ettei tuollainen ole oikein.

Adventistit puuttuvat rasismiin juuri avatun rasisimikartta.fi -verkkosivuston avulla. Vapaaehtoisvoimin perustetulla sivustolla jokainen voi käydä raportoimassa anonyymisti kokemastaan tai näkemästään rasismista. Tarkoitus ei ole niinkään varoittaa rasistisista seuduista, vaan tuoda julki sellaisia ongelmia, jotka muuten jäisivät helposti piiloon.

– Tuntuu, että moni ei usko rasismin yleisyyteen. Siksi haluamme antaa vähemmistöjen äänelle mahdollisuuden tulla kuulluksi, Jaakkola linjaa adventtiseurakunnan toimintaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .