Patria-neuvottelukunnan Wallinheimo: Lindénillä lienee tarvetta selittää asiaa julkisesti

Ex-ministeri Lindén on ollut niukkasanainen Uganda-tapauksesta

Patria-neuvottelukunnan puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan Suvi Lindénillä olisi tarvetta selvittää toimintaansa julkisesti.

– Toivottavasti Suvi Lindén osaa vetää nyt omat johtopäätökset, että hänellä olisi hieman tarvetta selittää tätä nyt julkisesti, Wallinheimo sanoo STT:lle.

Wallinheimo ei ota suoraan kantaa siihen, pitäisikö Uganda-vyyhdin seurauksena otsikoihin nousseen entisen kokoomusministerin antaa toiminnastaan jokin selvitys kokoomukselle tai Patrialle.

Lindén on ollut julkisuudessa niukkasanainen sen jälkeen, kun selvisi, että hän oli ollut Ugandassa yhteisellä matkalla hotellihuoneesta kuolleena löytyneen suomalaisen liikemiehen kanssa. Hän on kirjoittanut Facebookissa olleensa Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämiseen liittyvissä tehtävissä.

Patrian neuvottelukunta kokoontui torstaina ylimääräiseen kokoukseen. Neuvottelukunta kertoo saaneensa Uganda-tapauksesta laajan selvityksen.

– Selvitys oli hyvin kattava ja perusteellinen ja oli myös tärkeää, että myös henkilöstö sai selvityksen suoraan johdolta, Wallinheimo sanoo.

Hän sanoo olevansa tyytyväinen Patrian avoimuuteen tapauksen tiimoilta. Hän ei halua kommentoida, mistä kertoo, että tapahtumien seurauksena kolme patrialaista on jättänyt yhtiön.

Nämä kysymykset STT olisi halunnut Lindéniltä kysyä

Suomeen saapunut Lindén STT:lle: Ei mitään lisättävää siihen, mitä julkisuudessa on tiedotettu

Liikemiehen kuolemasta ja Suvi Lindénistä on jäljellä yhä monta kysymystä – katso tästä, mitä tiedetään ja mitä ei

Ex-ministeri Suvi Lindén yhä tavoittamattomissa – mitä hän teki Ugandassa?

Patrian Isotalo: Suvi Lindén ei ole ollut Ugandassa meidän asiallamme