Paula Risikko ja Maria Lohela jättivät laskun maksamatta Kauko Tuupaiselle

Kauko Tuupaisen perustama puhetapahtuma Speakers' Corner eli Puhujan kulma syntyi ideana Tuupaisen matkalla Lontoossa, jossa hän kävi kuuntelemassa alkuperäisen Speakers' Cornerin puhujia Hyde Parkissa.

Jyväskylässä Kirkkopuistossa Tuupaisen Puhujan kulma käynnistyi syyskuussa 2005 ja sen jälkeen tapahtumia on järjestetty 50. Yhteensä kutsuttuja puhujia on ollut tapahtumissa 182, osa heistä useaan otteeseen. Mukana on ollut paikallisten vaikuttajien lisäksi valtakunnan poliitikkoja puoluekentän laidasta. Ahkerin osallistuja, europarlamentaarikko Henna Virkkunen on esiintynyt Puhujan kulmassa yhdeksän kertaa.

Tuupainen paljastaa tuoreessa kirjassaan Työmaakirjurista eduskunnan ikäpuhemieheksi, miten kaksi valtakunnan poliitikkoa jättivät osallistumismaksunsa maksamatta syksyllä 2015 järjestettyyn 10-vuotisjuhlatilaisuuteen. Periaatteena tapahtumissa on ollut, että kutsutut puhujat maksavat tasajaolla tilaisuuden lehti-ilmoituksen, äänentoiston ja radiointikulut.

Puhujiksi Jyväskylään tulivat eduskunnan koko puhemiehistö: puhemies Maria Lohela (ex-ps, nykyinen sininen), 1. varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) ja 2. varapuhemies Paula Risikko (kok.). Heistä Lohela ja Risikko jättivät 70 euron kulumaksun maksamatta Tuupaisen karhuamisesta huolimatta.

Muita puhujia juhlassa olivat Susanna Huovinen (sd.) ja Henna Virkkunen(kok.).

Puhujan kulman vetovastuu siirtyi viime keväänä kaupunginvaltuutettu Tapani Mäelle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .