Paula Risikko pyrkii kokoomuksen puheenjohtajaksi

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko tavoittelee kokoomuksen puheenjohtajan paikkaa. Risikko ilmoitti päätöksestään tiedotteella perjantaina.

- Viime viikkojen aikana olen saanut hämmästyttävän suuren määrän pyyntöjä lähteä ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi. Yhteydenottoja on tullut eri puolilta maata, kokoomuksen jäseniltä, kannattajilta ja myös ihmisiltä, jotka eivät vielä ole kokoomusta äänestäneet, Risikko kertoo.

Risikon mukaan päätös lähteä mukaan puheenjohtajakisaan kesti, koska päätös oli iso. Häntä myös mietitytti, onko hänellä uutta osaamista tai näkemystä annettavana puheenjohtajakisaan.

- Mielestäni on. Haluan uudistaa Suomea niin, että jokainen suomalainen saisi mahdollisuuden rakentaa omaa tulevaisuuttaan optimistisin ja turvallisin mielin. Kaikille on annettava mahdollisuus. Erityistä huolta on kannettava niistä, jotka eivät tässä syystä taikka toisesta onnistu, Risikko perustelee päätöstään.

Risikko uskoo, että hän olisi taustansa puolesta sopiva kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi ja pääministeriksi.

- Olen toiminut ministerinä seitsemän vuotta ja kansanedustajana 11 vuotta. Puheenjohtajuuden kannalta oleellisempaa on kuitenkin politiikkaa edeltävä työhistoriani. Olen tehnyt työtä sairaanhoitajana, opettajana ja johtajana. Siihen liittyvä kokemus tuo poliittiseen työhön aivan omanlaisensa näkemyksen ja perustan, Risikko kertoo.

Mervola: Meneekö Risikko ohituskaistalta puheenjohtajaksi?