Pekkarinen ja Brunila kunniatohtoreiksi

Jyväskyläläinen kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen ja Metsäteollisuuden keskusliiton toimitusjohtaja Anne Brunila ovat niiden 12:n henkilön joukossa, joille Lappeenrannan teknillinen yliopisto myöntää kunniatohtorin arvonimen.

Pekkarinen promovoidaan toukokuussa tekniikan ja Brunila kauppatieteiden kunniatohtoriksi. Brunila tunnetaan Keski-Suomessa myös Jyväskylän entisen kaupunginjohtajan Pekka Kettusen puolisona.

Muita kauppatieteiden kunniatohtoreita ovat yhdysvaltalaiset professorit James March (Stanford University) ja Sidney Winter (University of Pennsylvania). Tekniikan kunniatohtoreiksi promovoidaan myös UPM-Kymmenen kehitysjohtaja Pauli Hänninen, Sitran senior adviser Stefan Widomski, professori Attila Chikan Budapestin yliopistosta, professori Erkki Oja Teknillisestä korkeakoulusta, professori Andreas Seidel-Morgenstern Max Planck -instituutista Saksasta, VNT Managementin toimitusjohtaja Veijo Karppinen, professori Vincenzo Capasso Milanon yliopistosta ja Fortumin johtaja Tapio Kuula.

Kyseessä on yliopiston neljäs tohtoripromootio. Se järjestetään 15.-17. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.