Pekkarinen ja vihreät syyttävät toisiaan satuilusta

Parlamentaarista yritystukityöryhmää vetänyt kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) ja vihreät ovat täysin eri mieltä, mitä työryhmässä keskusteltiin. Pekkarinen tyrmää vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon Uutissuomalaisen haastattelussa perjantaina esittämät väitteet.

Aalto kertoi, että vihreät olisi ollut valmis kohdentamaan maatalouden energiatukia uusiksi Pekkarisen ehdotuksen mukaisesti siten, että niillä olisi tuettu muun muassa energiatehokkuutta.

– Aallon väite siitä, että vihreät olisi myöntynyt maatalouden osalta minun tekemääni kompromissiesitykseen on kaukana totuudesta, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen jatkaa, ettei hän mieluusti puutu yksittäisten puolueiden edesottamuksiin, mutta nyt niin on pakko tehdä, sillä Aallon sanomiset eivät pidä hänen mukaansa likimainkaan paikkaansa.

– Vihreiden esitykset olisivat leikanneet maataloudelta satoja miljoonia euroja.

"Puheenjohtaja ei kanna vastuutaan vaan syyttelee muita"

Vihreitä työryhmässä edustanut kansanedustaja Emma Kari torjuu Pekkarisen syytökset ja sanoo, että silläkin on rajansa, miten paljon totuutta saa vääristellä.

– Pekkarinen ei puhu totta yritystukityöryhmästä. Me olisimme yhtenä kompromissin osana olleet valmiit hyväksymään Pekkarisen esityksen siitä, että maatalouden fossiilisten polttoaineiden tukea siirrettäisiin muun muassa energiatehokkuusinvestointeihin.

– Toki olisimme itse olleet valmiita leikkaamaan saman tien yritystukia 600 miljoonalla eurolla, jotta rahaa saataisiin koulutukseen ja tutkimukseen. Työryhmässä pyrimme kuitenkin kompromissiin. On harmillista, että työryhmä floppasi täydellisesti, mutta se ei muutu sillä, että puheenjohtaja ei kanna vastuutaan vaan syyttelee muita, Kari sanoo.

"Mahdoton satu"

Pekkarinen torjuu Aallon väitteet myös siitä, ettei vihreiden yritystukiin esittämä 600 miljoona euron leikkaus vaikuttaisi Suomen kilpailukykyyn. Pekkarinen pitää yhtälöä "mahdottomana satuna" ja muistuttaa toimeksiannosta, jonka mukaan tukien uudistaminen ei saa vaarantaa kilpailukykyä.

– Kilpailukykysopimuksen positiiviset vaikutukset vientialoille ovat noin miljardi euroa. Jos siitä leikataan 600 miljoonaa, totta kai se vaikuttaa kilpailukykyyn.

Pekkarisen mukaan mikään muu puolue ei esittänyt sellaisia leikkauksia kuin vihreät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .