Pekkarinen kiirehtii biokaasubusseja Jyväskylään

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) patistaa Jyväskylän kaupunkia kiirehtimään biokaasuautoja kaupungin paikallisliikenteeseen, koska biokaasun kysyntää pitää nopeuttaa myös julkisin keinoin.

– Tässä ovat avainasemassa Jyväskylän kaupunki- ja muunkin linjaliikenteen bussit, jätteenkuljetusautot, sekä monet muut raskaan liikenteet autot, Pekkarinen sanoi Jyväskylän Mustankorkean biokaasulaitoksen peruskiven muuraustilaisuudessa torstaina.

Biokaasun ylivoimaisesti suurin raaka-ainepotentiaali löytyy Pekkarisen mukaan nurmesta, erityisesti niiden tuhansien hehtaarien suuruisista suoja-alueista, joilta heinä on korjattava ennen pitkää.

– Mainittavia ovat toki erilaiset yhdyskuntajätteetkin nyt, kun niiden käyttöä energiatarpeisiin on erilaisin velvoittein ja mahdollisuuksin parannettu. Uuden biokaasuakin palvelevan jätepolitiikan sivutuotteena Keski-Suomi ei tarvitse jatkossa Mörkökorven pelättyä jäteasemaa.

– Käsitykseni on, että 2030-luvulla fossiilisen öljyn käyttö liikenteessä lopetetaan ainakin useimmissa kehittyneissä maissa. Siksi on erittäin tärkeää, että emme sulje pois markkinoiltamme mitään uusista teknologioista. Niiden kaikkien kykyä voittaa fossiilinen öljy on edistettävä. Tämä koskee myös kaasuautojen ja sähköautojen välistä suhdetta. En pidä perusteltuna viimeksi mainituille etuuksia, joita ilman kaasuautot jäisivät, Pekkarinen sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .