Pekkariselle Keski-Suomen korkein kunniamerkki

Presidentti Tarja Halonen myöntää itsenäisyyspäivänä Suomen Leijonan I luokan komentajamerkin elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle. Suomen Leijonan komentajamerkin saa jyväskyläläinen professori Juha Äystö.

Itsenäisyyspäivän kolme korkeinta kunniamerkkiä myönnetään oikeusoppineille.

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelolle saa Suomen Valkoisen Ruusun suurristin. Se on kolmanneksi arvokkain suomalainen kunniamerkki. Vapaaherratar Koskelo on työskennellyt ennen korkeinta oikeutta oikeusministeriössä ja Euroopan investointipankissa.

Itsenäisyyspäivänä jaetaan myös toinen suurristi. Ministeri Christoffer Taxellille myönnetään Suomen Leijonan suurristi, joka on kunniamerkeistä neljänneksi arvokkain. Taxell on toiminut oikeusministerinä kolmessa hallituksessa ja lisäksi opetusministerinä.

Kolmanneksi arvokkain itsenäisyyspäivänä myönnettävä kunniamerkki on 1. luokan Vapaudenristi rintatähtineen, ja sen saa muun muassa oikeus- ja sosiaali- ja terveysministerinä sekä eduskunnan oikeusasiamiehenä toiminut kansanedustaja Jacob Söderman.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin saavat seuraavat keskisuomalaiset: kirkkoherra Jorma Kukkonen Hankasalmelta, professori Marjatta Lairio Jyväskylästä, osastonylilääkäri Raili Laru-Sompa Jyväskylästä, professori Hanna-Leena Pesonen Jyväskylästä ja kirkkoherra Olavi Vuori Saarijärveltä.

Kaikkiaan itsenäisyyspäivänä myönnetään yli 4 500 kunniamerkkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.