Pelastushelikopteri joutui vaaratilanteeseen harrastelennokin vuoksi

FinnHEMSin mukaan dronet ovat tällä hetkellä suurin uhka lääkintälennoille.

Lääkärihelikopteri joutui uhkaavaan tilanteeseen Pirkkalassa sunnuntai-iltana, tiedottaa lääkärihelikopteripalveluiden hallinnointiyhtiö FinnHEMS.

FH30-lääkärihelikopterin miehistö huomasi lennokin eli dronen lentävän lähellä kopteria yli 400 metrin korkeudessa Pirkkalan Loukonlahden kohdalla. Miehistö selvisi noin 50 metrin päässä lentäneen laitteen kohtaamisesta säikähdyksellä.

– Tapaus ei ole ainoa laatuaan. Vastaavia on viime aikoina raportoitu HEMS-toiminnassa muuallakin Suomessa, ja trendi on nouseva myös Euroopan laajuisesti, sanoo lentotoiminnan asiantuntija Tuomas Suominen FinnHEMSistä.

FinnHEMS pitää tällä hetkellä droneja lääkintälentojen suurimpana uhkana. Yhtiön mukaan varomaton drone-lennättäjä voi vaarantaa paitsi kopterin miehistön turvallisuuden, myös kriittisesti loukkaantuneen tai vammautuneen potilaan avun saamisen.

FinnHEMS muistuttaa, että Trafin määräysten mukaan lennokin lennättäminen lentoaseman lähialueella tai lentotiedotusvyöhykkeellä alle viiden kilometrin etäisyydellä kiitotiestä tai yli 50 metrin korkeudella on kielletty. Lennättäminen kyseisillä aluell on sallittua vain, jos siitä on sovittu etukäteen lennonjohdon kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Keskussairaalan henkilöstö antoi arvosanan sairaalan johtamisesta – katso tästä henkilöstökyselyn tulokset

IS: Nukkuva nainen aiheutti poliisioperaation Lievestuoreella

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Merinovillan suosio kasvaa, mutta tiesitkö, että sen tuottamisessa on saatettu leikata kivuliaasti lampaan peräaukkoa – villavaatteiden alkuperä tunnetaan edelleen huonosti

Sohjo aiheutti onnettomuuden Keuruulla: auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan, kyydissä kolme ihmistä

Autoilija suistui ulos tieltä ja törmäsi kaiteeseen Ruokkeella Jyväskylässä

Kun äiti lähti ja vei lapset mukanaan, jyväskyläläinen Pekka joutui aloittamaan yhden miehen taistelun lapsistaan: "ammattilaiset onneksi näkivät asiat niin kuin ne ovat"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.