Pelastuslaitoksen ensitiedot povasivat hikistä iltaa Kinnulassa: "Maastoa palaa hehtaarien alueelta ja tuli uhkaa asuinrakennuksia"

Kinnulassa sattui perjantai-iltana todellinen läheltä piti -tilanne, kun maastopalo uhkasi omakotitaloa ja ulkorakennusta.

Kun ensimmäiset Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksiköt pääsivät palopaikalle Lapinjärventielle kello kuuden aikoihin, oli maalaistalon puuliiteri ja pelto liekeissä. Tuli oli edennyt myös omakotitalon viereen, mutta pelastuslaitos onnistui pysäyttämään palon leviämisen viime hetkillä.

Ensitietojen perusteella hälytyksen vaste nostettiin keskisuuresta suureksi, sillä maastoa arvioitiin olevan tulessa jo muutaman hehtaarin alueelta ja tuli uhkasi asuinrakennuksia. Kohta kuitenkin selvisi, että peltoa ehti palaa noin hehtaarin verran, ja kun rakennukset onnistuttiin suojaamaan, voitiin osa hälytetyistä yksiköistä käännyttää takaisin. Rakennuksista vain puuliiteri tuhoutui palossa. Sammutustoimet jatkuivat palopaikalla iltaseitsemän jälkeen.

Palopaikka sijaitsee Kinnulan ja Kivijärven välillä, suhteellisen lähellä Muholan koulua.

Samaan aikaan maastoa paloi myös Kangasniemen Ohensalontiellä. Tuli levisi kulotuksesta viereiselle pellolle puoli seitsemän aikaan ja ehti polttaa maastoa noin 40 kertaa 40 metrin alueelta. Paikalla olleet saivat rajattua palon lapioilla ja haravoilla, pelastuslaitos sammutti tulen. Paikalla oli Keski-Suomen pelastuslaitoksesta Lievestuoreen ja Leivonmäen pelastushenkilöstöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maastoa paloi Äänekosken ja Saarijärven rajalla: savua tuprusi valtatielle, ajokaistoja suljettiin – palomestarilta kaksi arviota syttymissyystä

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: Puolueet kertovat maksavansa esiintymiskoulutukset pääosin itse, vuotuinen bongausviikonloppu käynnistyy

Arkkiatri huolissaan lääketieteellisen tutkimuksen rahoituksesta: "Koronataudin viesti päätöksentekijöillemme on tieteellisen tutkimuksen merkitys"

Jyväskyläläinen Tuomo Korhonen työskentelee poliisitoiminnan johtavana neuvonantajana Ukrainassa: "Korruptio on ihan käsittämätöntä"

Puolueet kertovat antavansa ja maksavansa esiintymiskoulutukset pääosin itse – monille puoluejohtajille on kuitenkin ostettu ulkopuolista valmennusta

Opetusministeri Andersson ei halua etäopetusta pysyvästi perusopetukseen – tutkimustietoa koronakevään vaikutuksista oppilaisiin ei ole tarpeeksi

Kun korona sulki kirjastojen ovet, asiakkaat rynnistivät verkkoapajille

Viimeiset havainnot kesän tieltä väistyvästä keväästä kerätään talteen

Kuka pesii pöntössäsi? Vuotuinen bongausviikonloppu käynnistyy

Asiakirjat: Oikeuskansleri puuttui hallituksen päätöksentekotapaan

Yli puolet pitää Ruotsia Suomen tärkeimpänä yhteistyökumppanina, kertoo kysely

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.