Pelastuslaitoksen tilastot kertovat karua kieltä: Keski-Suomessa viime vuonna tavallista enemmän isoja rakennuspaloja

Keski-Suomessa sattui viime vuonna tavallista enemmän isoja vahinkoja aiheuttaneita rakennuspaloja. Näitä olivat esimerkiksi Jyväskylässä Mustankorkean kompostointilaitoksella, Uuraisilla huoltamolla ja Kivijärven karkkitehtaalla riehuneet palot.

Rakennuspaljon määrä kasvoi muutenkin edellisvuoteen verrattuna. Tulipaloissa menehtyi neljä ja loukkaantui vakavasti kolme henkilöä.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastustoiminnan ja ensihoidon tehtävät lisääntyivät muutenkin hieman edellisvuodesta. Pelastuslaitos hälytettiin viime vuonna 5 404 kertaa sammutus-, pelastus-, vahingontorjunta- ja tarkastustehtäviin.

Ensihoitotehtävät ovat lisääntyneet tasaisesti vuosittain kuten koko maassa. Ensihoitotehtäviä oli vuoden aikana 28 434.

Alkuvuoden pakkasjakso teki tammikuusta vuoden vilkkaimman kuukauden 556 tehtävällä. Viime kesästä taas kertoo oleellisen se, että maastopaloja oli heinä-elokuussa yhteensä vain viisi kappeletta, poikkeuksellisen vähän.

Hälytysmäärä nousi etenkin automaattisten paloilmoittimien tarkastustehtävissä (+78), palovaroittimien tarkastustehtävissä (+100) ja muissa tarkastustehtävissä (+113). Näidenkin lukujen nousuun on äkillisillä sään vaihteluilla osuutensa.

Suurin yksittäinen tehtävämäärän lasku (-116) tapahtui ensivastetehtävissä, joita oli 1 036 kpl. Liikenneonnettomuuksiin pelastuslaitos hälytettiin 798 kertaa, joka oli hieman enemmän kuin vuonna 2015.

Vuoden vilkkain vuorokausi pelastustehtävien osalta oli Rauli-myrskyn aikaan 27.–28. elokuuta. Tehtäviä kirjattiin tuolloin yli 400. Vahingontorjuntatehtäviä oli kaikkiaan 688 kpl (-112).

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .