Pelastuslaitos: Diakonissalaitoksen Auroratalossa suuri vesivahinko – syynä ilkivalta

Talon kahdeksannessa kerroksessa oli rikottu sprinklereitä ja talo kastui kellariin asti.

Diakonissalaitoksen Auroratalossa Helsingissä tapahtui suuri vesivahinko torstaina ennen puoltapäivää. Syyksi epäillään ilkivaltaa, kertoo Helsingin Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Tapio Tähtinen. Talon kahdeksannessa kerroksessa oli rikottu sprinklereitä, ja talo kastui kellariin asti.

Vettä valui julkisivua pitkin pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Auroratalo on Diakonissalaitoksen suurin tuetun palveluasumisen yksikkö. Yhteensä 125 asukasta joudutaan sijoittamaan muualle.

– Vielä ei ole selvää, miten pitkään talo on asumiskelvoton. Sähkökaapeissa on vettä, joten sähköä ei tule ja asuminen on toistaiseksi mahdotonta, toimitusjohtaja Tähtinen kertoo.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan on mahdollista, että taloa joudutaan jopa remontoimaan. Tähtisen mukaan vahinkokartoitus on kuitenkin vielä kesken ja tilannetta arvioidaan uudelleen kartoituksen valmistuttua.

– Talossa sijaitsee myös Helsingin Diakonissalaitoksen keskuskeittiö, joka vastaa noin 400–500 ihmisen ruokahuollosta. Senkin tilannetta joudutaan arvioimaan. Sähköä ei ainakaan toistaiseksi tule, Tähtinen kertoo.

Asukkaat sijoitetaan Diakonissalaitoksen muihin yksiköihin, pääasiassa Munkkisaareen, jossa laitoksella on tyhjä kiinteistö.

Diakonissalaitos on säätiö, joka tuottaa sosiaali-, terveys-, ja koulutusalan palveluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.