Pelinhoitaja joutui vaaraan miehen raivostuttua pelipöydässä Jyväskylässä

Oluttuopin heittäminen seinään tuli kalliiksi jyväskyläläisessä ravintolassa pelipöydässä raivostuneelle miehelle. Pelinhoitajan mukaan mies kiihtyi, kun ei enää humalluttuaan pysynyt mukana pelissä. Tämän vuoksi pelinhoitaja palautti miehelle pelimerkin ja pyysi tätä poistumaan. Mies kiivastui ja heitti oluttuopin pelinhoitajan ohi seinään. Sekä olutta että lasinsirpaleita lensi naisen päälle.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa 33-vuotias mies myönsi turhautuneena menetelleensä väärin ja pahoitteli käytöstään. Hän kuitenkin kiisti yrittäneensä osua pelinhoitajaan. Oikeus katsoi viime lokakuisen tilanteen valvontakameran tallenteelta ja totesi, että heitto oli kova, mutta arvioi, että mies olisi halutessaan todennäköisesti osunut heitollaan naiseen.

Koska pahoinpitelyn yritys on rangaistavaa vain tahallisena, luettiin miehen syyksi vaaran aiheuttaminen. Oikeuden mukaan lasinsirut olisivat esimerkiksi voineet osua naisen silmään ja aiheuttaa vammoja. Mies sai maksettavakseen 50 päiväsakosta 300 euroa. Pelinhoitajalle hänet velvoitettiin maksamaan 450 euron korvaukset sekä korvaamaan oikeudenkäyntikuluja runsaat 2 100 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .