Peliongelmiin haetaan ja saadaan apua verkosta

Peliongelmiin haetaan ja saadaan apua yhä useammin verkosta, selviää ongelmapelaajia auttavan Peluurin tuoreesta raportista.

Erityisesti peliongelmaisten sähköiset vertaistukipalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan.

Myös verkkopelaamisen määrä on yleistynyt. Arviolta puolet Peluurin kohtaamista ongelmapelaajista pelaa verkossa.

Peluurin kehittämispäällikkö Mari Pajulan mukaan verkko sopii hyvin peliongelmaisten auttamiseen, sillä netissä pystytään tarjoamaan nimettömiä palveluita.

Peluurin tietojen mukaan vakavien peliongelmien määrä lisääntyi vuonna 2012. Viime vuonna määrä ei enää kasvanut, mutta pysyi edelleen korkealla tasolla.

- Tänä vuonna kärjistyminen ei ole enää jatkunut, vaikka ongelmat näyttäytyvät vakavampina kuin pitkällä aikavälillä aikaisemmin, Pajula sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Urakoitsija SRV on aloittanut selvityksen Palokan tulipalosta

Äänekosken moottoriurheilukeskusta ei ole kuopattu: Seurat vaativat kaupunkia korjaamaan virheen

Mannisenmäen päiväkodin lapset ja aikuiset koronatestiin viikonlopun aikana – perjantaina vahvistuneen tartunnan alkuperä on epäselvä

Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"

Palohälyttimet reagoivat Palokan kerrostalon tulipaloon vasta, kun katto oli ilmiliekeissä – "Katto oli palanut jo varmaan 15–20 minuuttia täyttä paloa, ennen kuin hälyttimet reagoivat"

Pelastajien ripeys pelasti ihmishenget Palokan senioritalon palossa: "Ilman nopeita evakuointitoimia, ihmishenkiä olisi menetetty"

Pelastuslaitos: Palaneen Palokan senioritalon Ilona-rakennuksessa sortumisvaara

Jyväskylän senioritalon palo levisi poikkeuksellisen nopeasti – "Näkisin, että ilman nopeita evakuointitoimia olisi ihmishenkiä menetetty"

SDP:n mielestä päivähoitomaksujen alentaminen on akuutein työllisyystoimi – kokoomus ja RKP laajentaisivat paikallista sopimista

"Aamulääkkeitäkään ei päässyt hakemaan" – Palokan senioritalon asukkaat odottivat aamulla epätietoisina infoa jatkosta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.