Pelti rytisee ja penkat pölisevät eri puolilla Keski-Suomea – ajokeli jatkuu liukkaana

Iltapäivällä on sattunut useita liikenneonnettomuuksia Keski-Suomessa. Vakavin turma sattui Nelostiellä Viitasaarella, jossa kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin kahden henkilöauton nokkakolarissa Muikunlahden kohdalla.

Lue myös: Kaksi loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin Viitasaaren rajussa nokkakolarissa tiistaina – Nelostie oli yli tunnin poikki
 

Ilmatieteen laitos varoittaa liikennettä huonosta ajokelistä. Keski-Suomessa on satanut runsaasti lunta ja lämpötila on noussut pakkaselta nollan tienoille, joten tiet ovat tällä hetkellä erittäin liukkaat.

Iltapäivällä liikenneonnettomuuksia sattui Keski-Suomessa useita. Hankasalmella auto suistui tieltä ennen neljää, mutta henkilövahingoilta säästyttiin.

Jyväskylän Keljossa, Eteläväylällä lähellä Keljon ABC-asemaa, sattui kolmen henkilöauton peräänajokolari puoli viiden aikaan. Autoissa oli yhteensä kolme aikuista ja kaksi lasta, mutta kukaan ei loukkaantunut. Kolarista oli hetkellistä haittaa muulle liikenteelle, pelastuslaitos kertoo.

Nelostiellä Äänekoskella Konginkankaan pohjoisessa liittymässä raskas ajoneuvo jäi jumiin. Ajoneuvon perä suistui pientareelle ja jäi penkkaan jumiin. Pelastuslaitokselle tapauksesta ei ollut muuta tehtävää kuin ohjata liikennettä ajoneuvon ohi. Henkilövahinkoja ei sattunut. Pelastuslaitos sai tiedon tilanteesta ennen iltapäiväneljää.

Moottoritiellä hieman Vaajakoskelta Jyväskylään päin henkilöauto suistui ojaan illalla ennen seitsemää. Pelastuslaitoksen mukaan ulosajo oli "siisti" eikä henkilövahinkoja sattunut. Auto hinattiin pois eikä liikenteelle ollut haittaa.

Kuopiossa pelti rytisi lumipyryssä

Myös muualla maassa on rytissyt tiistaina.

Kuopiossa Viitostiellä on sattunut ainakin kolme kolaria lyhyessä ajassa ruuhka-aikaan, kertoo pelastuslaitos.

Kahdeksan autoa kolaroi etelään menevillä kaistoilla Tasavallankadun kohdalla eli Kuopion keskustasta etelään kello puoli 16 jälkeen. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Lumipyry oli melko voimakasta onnettomuushetkellä, päivystävä palomestari kertoo. Liikenne ruuhkautui pahasti, ja toinen kaista oli tukossa kolme varttia, mutta liikenne oli jo ennen kello 17:ää palautumassa normaaliksi.

Kaksi pienempää kolaria sattuivat Päivärannan kohdalla vain hieman ennen isompaa kolaria. Kukaan ei loukkaantunut.

Auto päätyi veteen Mikkelissä

Mikkelin Anttolassa tiistaina iltapäivällä tieltä suistuneen ja veteen uponneen pakettiauton mieskuljettaja pelastettiin sukeltamalla ja vietiin sairaalahoitoon, kertoo Itä-Suomen poliisi. Uponneessa autossa ei ollut muita matkustajia.

Kuljettajan hakivat vedestä pelastuslaitoksen sukeltajat. Hänet vietiin hoitoon vakavasti loukkaantuneena.

Syy auton tieltä suistumiselle ei ollut tiistaina pelastustöiden päättyessä vielä selvillä, eikä täyttä varmuutta ollut siitäkään, oliko onnettomuudessa muita osapuolia.

Onnettomuudesta oli noin kahden tunnin ajan haittaa liikenteelle tiellä 62. Kiertotie järjestettiin Anttolan keskustan kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin Viitasaaren rajussa nokkakolarissa tiistaina – Nelostie oli yli tunnin poikki

Uusimmat

Kotimaa

Kärnä STT:lle viestikohusta: En ole syyllistynyt minkään tyyppisiin rikoksiin enkä ole häirinnyt ketään

Professori Pasi Fräntin sapattivapaa mullistui Kiinan autioituneessa miljoonakaupungissa – "Ensin lähinnä huvitti, kun vähän köhisemällä kahvilasta löytyi hyvin tilaa"

Kansanedustaja Mikko Kärnän lähettämät alastonkuvat nousivat otsikoihin – "En ole syyllistynyt minkään tyyppisiin rikoksiin enkä ole häirinnyt ketään", hän sanoo

VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa junaliikenteeseen

Lisää suomalaisia lennätetään koronaviruksen riivaamasta Wuhanista Pariisiin

Joka viides suomalainen nainen kokee saaneensa oireita työpaikkansa sisäilmasta – osa sairastuneista hyötyi terapiasta

Osa sisäilmasta sairastuneista hyötyi terapiasta

Palokan yhtenäiskoululle avustusta iWall-liikuntapeliseinän hankkimiseen – nämä 14 hanketta saivat rahoitusta Jyväskylän nuorisovaltuustolta

Aika ajoi ohi ikääntyneiden hyvinvointia kehittäneestä säätiöstä – Jyväskylä asettamassa GeroCenterin selvitystilaan

Kirittäret menetti valtavasti taitoa ja johtajuutta, tilalle joukko nuoria lupauksia – ”Meillä on se perimä olemassa, mitä voittaminen vaatii”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.