Pelttari ja Paavola kärkiehdokkaat eduskunnan korkeimpaan virkaan

Eduskunnan kansliatoimikunta ei päässyt torstaina sopuun ehdotuksestaan eduskunnan uudeksi pääsihteeriksi. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavola ovat STT:n tietojen mukaan ehdokkaat, joista kansliatoimikunta keskusteli.

Puhemies Maria Lohelan (ps.) johtama kansliatoimikunta kokoontuu uudestaan perjantaiaamuna. Kansanedustajien on määrä äänestää pääsihteeristä perjantaina iltapäivällä. Kansliatoimikunnan ehdotus ei sido kansanedustajia suljetussa lippuäänestyksessä.

Kansliatoimikunta haastatteli kahdeksan hakijaa. He ovat Pelttarin ja Paavolan lisäksi kokoomuksen entinen pitkäaikainen kansanedustaja Kimmo Sasi, eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio, liikenne- ja viestintäministeriön valtiosihteeri Jari Partanen, valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Hannu Mäkinen, valiokuntaneuvos Eila Mäkipää ja eduskunnan apulaispääsihteeri Timo Tuovinen.

Alkuperäisessä jutussa kerrottiin virheellisesti, että Jari Partanen on valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri. Todellisuudessa hän on liikenne- ja viestintäministeriön valtiosihteeri.

Korjaus:

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.