Pelttari ja Paavola kärkiehdokkaat eduskunnan korkeimpaan virkaan

Eduskunnan kansliatoimikunta ei päässyt torstaina sopuun ehdotuksestaan eduskunnan uudeksi pääsihteeriksi. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavola ovat STT:n tietojen mukaan ehdokkaat, joista kansliatoimikunta keskusteli.

Puhemies Maria Lohelan (ps.) johtama kansliatoimikunta kokoontuu uudestaan aikaisin perjantaiaamuna. Kansanedustajien on määrä äänestää pääsihteeristä perjantaina. Kansliatoimikunnan ehdotus ei sido kansanedustajia lippuäänestyksessä.

Kansliatoimikunta haastatteli kahdeksan hakijaa. He ovat Pelttarin ja Paavolan lisäksi kokoomuksen entinen pitkäaikainen kansanedustaja Kimmo Sasi, eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio, valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Jari Partanen, valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Hannu Mäkinen, valiokuntaneuvos Eila Mäkipää ja eduskunnan apulaispääsihteeri Timo Tuovinen.

Kansliatoimikuntaan kuuluvat Lohelan lisäksi eduskunnan varapuhemiehet Mauri Pekkarinen (kesk.) ja Paula Risikko (kok.) sekä kansanedustajista Eero Heinäluoma (sd.), Markus Lohi (kesk.), (ps.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.).

Eduskunnan pääsihteeri toimii eduskunnan sihteerinä ja eduskunnan kanslian päällikkönä. Seppo Tiitisen seuraajan on määrä aloittaa tehtävässä vuodenvaihteessa. Tiitinen on toiminut eduskunnan pääsihteerinä vuodesta 1992.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.