Jyväskylän mielenosoituksesta useita eri ilmoituksia – ensimmäisenä ehti perheenäiti

Kirkkopuistossa tänään järjestettävän Rasismin ja fasismin vastaisen mielenosoituksen ilmoittaminen poliisille jäi tänään viime tippaan, mutta lopulta ilmoituksia tehtiin jopa useita. Ensisijaiseksi ilmoittajaksi ja poliisin yhteyshenkilöksi tuli jyväskyläläinen perheenäiti ja kommunistisen puolueen jäsen Hanna Era, joka jo kertaalleen maanantaina osoitti mieltä kävelykadulla viime lauantaisen mellakan vastalaukseeksi.

Era ei kuulu varsinaiseen järjestäjäporukkaan ja korostaakin, että suurimman vaivan tapahtuman järjestämiseksi ovat tehneet muut ihmiset. Era osallistui tapahtuman Facebook-sivulla tapahtuman sisällön ideointiin ja keskusteluun. Kun poliisille tehtävästä tapahtumailmoituksesta alkoi muodostua härdelliä, Era päätti hoitaa homman.

Varsinaiset tapahtumajärjestäjät ovat pysytelleet nimettöminä, koska pelkäävät turvallisuutensa puolesta.

– Ymmärrän täysin heitä ja annan siinä heille täyden tukeni. Heidän pelkonsa kertoo paljon siitä, minkälaiseen tilanteeseen olemme ajautuneet, sanoo Era.

Omaakin turvallisuuttaan Era on ehtinyt pohtia kahden pienen lapsen äitinä, mutta on päätynyt siihen, ettei suostu elämään pelossa.

Poliisin lupayksikköön jätettiin ylikomisario Pasi Backin mukaan kolme ilmoitusta tapahtumasta. Poliisi varautuu turvaamaan tapahtumaa illalla.

Mustia lippuja ei kielletty

Helsinkiläislähtöisen Meillä on unelma -tapahtumien järjestäjät kiistävät, että olisivat vaatineet Jyväskylän tapahtumajärjestäjiltä mustien anarkistilippujen käyttökieltoa tai perussuomalaisten puheenvuoro-oikeutta tämän illan tilaisuudessa.

Kirkkopuiston mielenosoituksen järjestäjät vaihtoivat tapahtuman nimeä eilen ja uudeksi nimeksi otettiin Unelmasta totta.

– Ongelma oli siinä, että tapahtuma oli saman niminen mutta eri henkinen. Ja kun Jyväskylän järjestäjiin ei kukaan saanut yhteyttä, alkoivat ihmiset ottaa yhteyttä meihin ja olettaa, että me olemme vastuussa Jyväskylän tapahtumasta, kertoo Tuuli Hongisto Meillä on unelma -organisaatiosta.

Jyväskylän tapahtuman järjestäjät ilmoittivat tapahtumasivulla nimenvaihdon syiksi mainitut vaatimukset, mutta muuttivat tekstiä keskiviikkona.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .