Perhokalastuksen MM-hopeaa jyväskyläläiselle: "Fiilis on aivan mahtava" – ensi vuonna Australiaan mitalia puolustamaan

Jyrki Hiltusen yhdennettoista arvokisat toivat mitalin Italiasta.

Jyväskyläläinen Jyrki Hiltunen voitti viikonloppuna hopeaa perhokalastuksen MM-kilpailuissa Italiassa. Hiltunen on historian toinen suomalainen, joka on perhokalastanut henkilökohtaisille MM-mitaleille. Suomen edellinen mitali, pronssinen, on kotikisoista 1989.

Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui tänä vuonna viidenneksi. Seitsenhenkisestä joukkueesta myös kaksi muuta on Keski-Suomesta: kapteeni Jarkko Suominen on Muuramesta ja Mikko Räsänen Jyväskylästä.

 

Kun hopea varmistui, Hiltunen kuvailee olonsa olleen epätodellinen.

– Nyt fiilis on jo aivan mahtava. Hävisin kultamitalin kolmella pisteellä, mutta ei harmita yhtään. Joukkuekisa sen sijaan ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä mitalia lähdettiin sieltäkin hakemaan, hän kertoi.

Pohjois-Italian Trentinossa 17.–23. syyskuuta järjestetyssä kisassa kalastettiin kolmen päivän aikana viisi kolmen tunnin jaksoa. Hiltunen kertoo kisapäivien olleen pitkiä: kello soi viideltä aamulla ja takaisin hotellille palattiin iltamyöhään. Hiltunen joukkueineen matkusti Italiaan jo perjantaina 14. syyskuuta.

 

38-vuotias Hiltunen on perhokalastanut vuodesta 1990. Hän on osallistunut arvokisoihin 11 kertaa, ja sai nyt ensimmäistä kertaa kotiintuomisiksi mitalin.

– Tähän on satsattu paljon. Kävimme kesäkuussa harjoittelumatkalla samoilla kisavesillä. Vuodesta reilut pari viikkoa kuluu kisamatkoilla ulkomailla, siihen päälle kotimaan kisat ja kisojen ulkopuolinen kalastus. Vuodessa kalastuspäiviä kertyy noin 70, mikä on aika suuri osa Suomen kesäajasta. Myös perhojen sidontaan menee paljon aikaa ympäri vuoden, hän kertoo.

Hiltunen on koulutukseltaan tradenomi ja työskentelee projektipäällikkönä Rejlersillä Jyväskylän Ylistönmäellä.

Hopeamitalisti arvelee, että kotona Mannilassa häntä odottavat mitalikahvit puolison ja kolmen lapsen kanssa.

Jälkikasvusta kaksi nuorinta, 12- ja 5-vuotiaat tyttäret, ovat innostuneet kalastuksesta.

– Muutamia haukia lapset ovat jo virvelillä saaneet. Ensi kesän kalareissuja varten on hommattu venepaikka Tuomiojärveltä, Hiltunen kertoo.

 

Perhokalastuksen MM-kulta meni tänä vuonna Espanjaan sekä henkilökohtaisessa että joukkuekilpailussa. Henkilökohtaisesta mestaruudesta kalasti 148 perhokalastajaa, joukkuekilpailuun osallistui 30 joukkuetta.

Ensi vuonna MM-kisat järjestetään Austaralian Tasmaniassa, jossa Jyrki Hiltunen puolustaa hopeaansa.

– Tasmanian jälkeen seuraava suuri tavoite ovat vuoden 2020 perhokalastuksen MM-kisat, jotka järjestetään Suomen Kuusamossa. Kilpailujoukkueeseen pääseminen ei tule olemaan helppoa, sillä kaikki muutkin Suomen perhokalastajat haluavat kotikisoihin, Hiltunen pohtii.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .