Perhon entinen kaatopaikka on odottanut 17 vuotta vesitiivistä katetta – nyt asia on vihdoin etenemässä kunnassa

Perhon kaatopaikkaa ei ole käytetty vuoden 2001 jälkeen, mutta sitä ei ole vieläkään suljettu asianmukaisesti. Kunnan teknisen johtajan Alpo Anisimaan mukaan kaatopaikka on sen käytön lopettamisen yhteydessä esipeitetty, mutta siitä puuttuu yhä vedenpitävä kate.

Kaatopaikan läheltä on seurattu vesinäytteitä. Anisimaan mukaan viimeisin tulos tältä vuodelta kertoi, ettei kaatopaikan alapuolinen vesi eronnut normaalin metsäojan vedestä.

Kunnanjohtaja Lauri Laajalan mukaan Perhon kunnan taseessa on pitkään ollut kirjattuna varaus kaatopaikan kustannuksiin. Kunnan olisi kuitenkin pitänyt jättää kaatopaikan jälkihoidon varmistamisesta ely-keskukselle 210 000 euron vakuus jo vuonna 2012, mutta näin ei tehty.

Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että vakuudeksi tehdään nyt 210 000 euron pantattu talletus, johon varat puretaan kunnan sijoitussalkusta.

Ely-keskuksen kanssa on sovittu, että kunta tekee suunnitelman kaatopaikan asianmukaisista sulkemistoimista ensi kesään mennessä. Samalla selviää hinta. Vuosien takaisissa suunnitelmissa kaatopaikan sulkemisen hinnaksi arvioitiin 350 000 euroa.

Viroissaan myöhemmin aloittaneet Laajala ja Anisimaa eivät tiedä, miksi kaatopaikan sulkemistoimet ja vakuus ovat jääneet kunnalta aikoinaan tekemättä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .