Luvattomasta susijahdista tuomitut valittavat hovioikeuteen

Perhon luvatonta susijahtia puidaan seuraavaksi Vaasan hovioikeudessa. Kaikki jahtiin osallistuneet 12 miestä, jotka Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus tammikuussa tuomitsi törkeästä metsästysrikoksesta, ovat valittaneet tuomioistaan.

Käräjäoikeus määräsi kaikille tuomituille vuoden ja kahden kuukauden pituisen ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä neljän vuoden metsästyskiellon. Lisäksi metsästyksessä käytetyt aseet määrättiin menetettäväksi valtiolle.

Myös kihlakunnansyyttäjä Kosti Kurvinen on jättänyt vastavalituksen. Hän vaatii siinä vastaajille ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi sakkoja sekä metsästyskieltoa vähintään kuusi vuotta.

Käräjäoikeus hylkäsi kokonaan kolmen miehen syytteet, jotka liittyivät tapaukseen. Heidän osaltaan käräjäoikeuden päätökset ovat nyt lainvoimaisia, koska niistä ei valitettu.

Perhossa järjestettiin tammikuussa 2013 suunnitelmallinen susijahti, jossa ammuttiin kolme sutta. Käräjäoikeudessa keskeiseksi kysymykseksi nousi, olivatko tapetut eläimet aitoja villisusia vai suden ja koiran risteymiä.

Käräjäoikeuden mukaan jahdissa ammuttiin rauhoitettuja susia. Puolustuksen mukaan jahdin tarkoituksena oli metsästää suden ja koiran risteymiä.

Juttua täydennetty klo 16.12: Myös syyttäjä tekee vastavalituksen tuomiosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .