Perinteinen kirpputori valtaa Aholaidan jälleen lauantaina – paikalla 140 myyjää

Keskisuomalaisen perinteinen ja odotettu Kirpputori tuo 140 myyjää Aholaidantie 3:n eli lehtitalon pihalle lauantaina. He ovat lehden kestotilaajia. Perinteinen yhteisöllinen tapahtuma tarjoaa rautaisen tietomäärän kierrätyksestä ja esittelee sen parissa arvokasta työtä tekeviä Keskisuomalaisen yhteistyökumppaneita. Lehden toimittajista paikalla ovat muun muassa varapäätoimittaja Inkeri Pasanen ja Pertti Perämäki.

– Tämä vahvistaa yhteisöllisyyttä, edistää joukkoliikennettä tarjoamalla ilmaiset bussikyydit ja toimittajien läsnäololla teemme lehteäkin tutuksi. Mukana on myös hyväntekeväisyys, sillä myymättä jääviä tavaroita voi viedä Jyväskylän Katulähetyksen pakettiautoon. Samalla tukee sen asumis-, työvalmennus-, ruoka-apu-, nuoriso- ja päihdetyötä, luettelee Pasanen.

Pasaselle lauantai on miellyttävä ja hänen odottama tilaisuus kohdata lukijoita. 45 vuotta lehdessä palvellut Heli Friman palaa eläkepäiviltään päiväksi töihin lehtitalon pihalle.

– Kerään myyjien 15 euron myyntipaikkamaksut ja toimin yleisrouva Jantusena. Tämä on kiva tapahtuma kaikille. Tavara on keskimääräistä kirpparia laadukkaampaa, kauppa on perinteisesti käynyt hyvin, ja täällä tapaa paljon tuttuja. Kirppari alkaa kello 10 ja jatkuu iltapäivään kello 14:ään.

Sihteeri Marja Pelkosen mukaan pöydiltä löytyy perinteisesti vaatteita, lastentarvikkeita, astioita, kirjoja ja levyjä.

– Tämä on aina löytöjen tapahtuma ja täältä poistuu käyntiin tyytyväisiä ihmisiä. Kävijöitä oli 5 000 viime kesänä, kertoo Pelkonen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .