Perussuomalaiset peruuttavat kohualoitteesta – lista lyhenee

Ainakin kuusi perussuomalaista kansanedustajaa on vetäytynyt Pentti Kettusen lakialoitteesta, jossa ehdotetaan avioliitossa synnyttäneiden naisten eläkeikän laskemista. Keskisuomalainen kysyi aloitteen allekirjoittajia eduskunnan keskuskansliasta torstaina. 

Keskiviikkona lakialoitteella oli Kettusen lisäksi myös 16 muuta allekirjoittajaa, mutta aloitteesta nousseen kohun myötä allekirjoittajien määrä on pudonnut kolmanneksella. Torstaina iltapäivällä yhden aikaan nimensä olivat vetäneet pois ainakin Anssi Joutsenlahti, Kimmo Kivelä, Jari Lindström, Martti Mölsä ja Kaj Turunen. Tuntia myöhemmin myös Ville Vähämäki vetäytyi listalta.

Aloitetta kannattavat yhä Kettunen, keskisuomalainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sekä kahdeksan muuta. Listalla nimensä ovat pitäneet Lauri Heikkilä, Pietari Jääskeläinen, Laila Koskela, Lea Mäkipää, Pentti Oinonen, Ismo Soukola, Pertti Virtanen ja Juha Väätäinen.

Aloitteessa esitetään, että miehen kanssa avioitunut nainen, joka synnyttää 1–3 lasta, pääsisi eläkkeelle muita aiemmin. Ensimmäisen lapsen syntymä alentaisi eläkeikää kolmella, toinen ja kolmas lapsi kumpikin kahdella vuodella. Kolme lasta synnyttävä nainen pääsisi siten eläkkeelle seitsemän vuotta lakisääteisen eläkettä aiemmin.

Etuuden saisi vain silloin, kun ainakin toinen puolisoista on Suomen kansalainen.

Nimilista saattaa vielä kasvaa tai kutistua, sillä edustajat voivat lisätä nimensä aloitteeseen tai poistaa sen listalta.

– Pääsääntönä on, että nimimuutoksia voi tulla, kunnes aloite lähetetään valiokuntakäsittelyyn, eduskunnan keskuskansliasta kerrotaan.

Juttua korjattu kello 14.14 myös Ville Vähämäen ilmoitettua vetäytymisestään.

PS:n Kettunen pysyy lakialoitteensa takana

Myös Ville Vähämäki vetäytyi listalta

Hakkarainen mukana, Tuupainen tyrmää täysin

Perussuomalaiset ehdottaa: Aviossa synnyttäville eläke-etu