Perussuomalaiset vastasi hallitustunnustelija Antti Rinteelle – lue vastaukset kokonaisuudessaan

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on antanut vastauksensa hallitustunnusteluja vetävälle SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle.

Perussuomalaiset sanoo, että olisi tietyin ehdoin valmis osallistumaan SDP:n johtamaan enemmistöhallitukseen. Se ei kuitenkaan hyväksy eronneen Rinteen hallituksen ohjelmaa sellaisenaan uuden hallituksen ohjelmaksi.

Perussuomalaiset listaa vastauksessaan kynnyskysymyksiä hallitukseen osallistumiselle.

Yhtenä perussuomalaisten kynnyskysymyksenä on, että kotimaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintakykyä ja työllistämisen mahdollisuuksia ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla. Perussuomalaisten mukaan uuden hallituksen olisi myös pyrittävä vähentämään "haitallista maahanmuuttoa", eikä pieni- ja keskituloisten ihmisten arkipäivän kustannuksia saisi nostaa vero- ja maksupolitiikalla.

Lisäksi perussuomalaiset sanoo olevansa valmis osallistumaan vain hallitukseen, jossa "kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen ja edellyttävät ministereiltä totuudessa pysymistä".

Hallitustunnustelija Rinne on pyytänyt eduskuntaryhmiltä vastaukset kahteen kysymykseen tänään kello 16:een mennessä.

Rinne kysyy eduskuntaryhmiltä, ovatko ne valmiita hyväksymään eronneen Rinteen hallituksen ohjelman sellaisenaan uuden hallituksen ohjelmaksi. Ryhmiltä kysytään myös, ovatko ne valmiita osallistumaan sosiaalidemokraattien johtamaan enemmistöhallitukseen, ja onko niillä osallistumiselleen mahdollisia kynnyskysymyksiä.

Perussuomalaisten vastaukset hallitustunnustelijan kysymyksiin

1. Oletteko valmiita hyväksymään pääministeri Antti Rinteen hallitukselle 6.6.2019 hyväksytyn ohjelman sellaisenaan muodostettavan hallituksen ohjelmaksi.

Vastaus: Emme ole.

2. Oletteko valmiita osallistumaan sosiaalidemokraattien johtamaan enemmistöhallitukseen, ja onko teillä osallistumisellenne mahdollisia kynnyskysymyksiä?

Vastaus: Kyllä. Kynnyskysymyksemme ovat:

  • Kotimaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintakykyä ja työllistämismahdollisuuksia ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla.
  • Hallituksen on tunnistettava ja tunnustettava etenkin humanitaarisen maahanmuuton kielteiset vaikutukset Suomen julkiselle taloudelle ja suomalaisten turvallisuudelle ja pyrittävä määrätietoisin toimin vähentämään haitallista maahanmuuttoa.
  • Pieni- ja keskituloisten ihmisten arkipäivän kustannuksia ei saa nostaa vero- ja maksupolitiikalla, vaan niitä on päinvastoin pyrittävä alentamaan.
  • Perussuomalaiset ovat valmiita osallistumaan vain hallitukseen, jossa kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen ja edellyttävät ministereiltä totuudessa pysymistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kokoomus ei ole valmis hyväksymään Rinteen hallituksen ohjelmaa sellaisenaan