Perussuomalaisilta vihreää valoa välikysymykselle

Oppositio hätistelee hallitusta nyt asunto-asioilla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo suhtautuvansa myönteisesti yhteiseen välikysymykseen keskustan kanssa. Hänen mukaansa huoli kohtuuhintaisista asunnoista on yhteinen.

- Näyttää siltä, että näytämme vihreää valoa tälle välikysymykselle. Tilanne on vakava, kun puhumme asuntopolitiikan ongelmista erityisesti pääkaupunkiseudulla. Pienipalkkaiset eivät enää pysty tulemaan pääkaupunkiseudulle töihin, koska kohtuuhintaisia asuntoja ei löydy, Ruohonen-Lerner sanoo.

Yhteistä välikysymystä asumisesta on ehdottanut keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen. Tiilikaisen mukaan hallitukselta odotettiin konkreettisia päätöksiä jo äskeisestä puoliväliriihestä, mutta niitä ei tullut.

Ruohonen-Lernerin mukaan välikysymyksestä on keskusteltu alustavasti Tiilikaisen ja Juha Sipilän (kesk.) kanssa perjantaina ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokunnassa viikonloppuna. Lopullisen päätöksen tekee ryhmäkokous.