Perussuomalaisten Halla-aho uskoo kannatuskyselyjä korkeampaan kannatukseen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho uskoo, että puolueen kannatus voi eduskuntavaaleissa nousta viimeisiä kannatuskyselyjä korkeammaksi.

Halla-aho kampanjoi lauantaiaamuna Tuusulan Jokelassa Uudellamaalla. Halla-ahon esiintyminen houkutteli useita kymmeniä kuulijoita Jokelan keskustassa järjestetyille maalaismarkkinoille.

–  Uskon, että meillä on mahdollisuuksia parempaan tulokseen kuin mitä viimeinen gallup lupasi. Paljon riippuu siitä, miten ihmiset lähtevät äänestämään. Ennakkoäänestys vaikutti ihan hyvältä, äänestysprosentti oli kohtuullisen korkea, Halla-aho sanoi STT:lle.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisten kannatuksen nousu mielipidekyselyissä selittyy sillä, että aiemmin epävarmat äänestäjät ovat lyöneet kantansa lukkoon vaalien lähestyessä. Perussuomalaisten lopullista ääniosuutta Halla-aho ei halunnut lähteä ennustamaan.

Halla-ahon viimeinen kampanjointipäivä keskittyy Suomen suurimpaan vaalipiiriin Uudellemaalle, vaikka Halla-aho itse on ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä. Vierailukohteina olivat Jokelan ohella muun muassa Järvenpää ja Espoo.

–  Hyvä meininki on ollut, paljon ihmisiä ollut liikkeellä ja ehdokkailla ollut hyvä tunnelma. Ei voi valittaa, Halla-aho sanoi.

"Mielikuva suhmuroinnista vahvistuu"

Halla-ahon mukaan ihmisiä ovat vaalitoreilla eniten puhuttaneet maahanmuuttoon, ilmastoon ja eläkkeisiin liittyvät kysymykset.

Viime päivinä esiin nousseet epäselvyydet sote-uudistuksen valmistelussa eivät Halla-ahon mukaan ainakaan paranna ihmisten mielikuvaa politiikasta.

–  En usko, että se ainakaan parantaa ihmisten mielikuvaa siitä, miten sote-uudistusta valmisteltiin ja ennen kaikkea siitä, miten kokoomus sitä valmisteli. En usko, että tämä kovin suurena yllätyksenä tulee kenellekään. Tämä vain vahvistaa mielikuvaa suhmuroinnista, Halla-aho arvioi.

Hallituksen muodostamisesta tulee Halla-ahon mukaan vaikeaa, jos vaalituloksesta tulee viimeisten gallup-lukujen kaltainen.

–  Mitä vaikeampaa hallituksen muodostaminen on, sitä enemmän perussuomalaisilla on sanottavaa siihen asiaan, Halla-aho sanoi.

Astiasto uusiksi?

Jokelan maalaismarkkinoilla oli useiden puolueiden vaalikojuja, mutta selvästi vilkkainta oli perussuomalaisten kojulla, jonne Halla-aho houkutteli sankan väkijoukon.

Jokelalainen Niina Jokinen tuli maalaismarkkinoille kuulemaan Halla-ahoa, kun sää oli hyvä ja hän sattui heräämään ajoissa.

Hän povaa perussuomalaisille hyvää, mielipidekyselyjä parempaa menestystä.

–  Jos kannatus nousee 20 prosenttiin niin ostan Iittalan keltaisen Teema-astiaston, Jokinen kertoi.

Sirpa Rantila oli tullut kuuntelemaan Halla-ahoa naapurikunnasta Nurmijärveltä.

Hän kertoo kannattaneensa perussuomalaisia jo vuoden 2011 ensimmäisestä jytkystä alkaen.

–  Perussuomalaiset ovat tuoneet uutta Suomen politiikkaan, Rantila sanoo.

Rantila uskoo, että perussuomalaiset voi nousta vaaleissa suurimmaksi puolueeksi. Hänen mukaansa puolueen vahvuutena on ennen muuta maahanmuuttopolitiikka, joka hänen mielestään pitäisi saada "terveemmälle pohjalle veronmaksajien kannalta".

–  Sää näyttäisi suosivan äänestyspäivää. Toivottavasti ihmiset lähtevät liikkeelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.