Perussuomalaisten Kiemungille sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Kiemunki julkaisi maaliskuussa blogikirjoituksen, jossa hän katsoi, että islam on vaarassa tuhota demokratian ja aiheuttaa väkivaltaa.

Perussuomalaisten Terhi Kiemunki on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuomio tuli islamia koskeneesta blogikirjoituksesta.

Kiemunki julkaisi maaliskuussa blogikirjoituksen, jossa hän katsoi, että islam on vaarassa tuhota demokratian ja aiheuttaa väkivaltaa.

Käräjäoikeus pitää kirjoituksen sisältöä muslimeja panettelevana ja solvaavana.

– Kiemungin kirjoitus ja hänen kertomuksensa oikeudessa ovat keskenään samansuuntaisia sen suhteen, että ”alistavan, suvaitsemattoman ja väkivaltaisen uskonnon kulttuurilla” Kiemunki on tarkoittanut islamin uskontoa, oikeus toteaa.

Oikeus myös huomauttaa, että poliitikolle kuuluu vastuu siitä, että hän ei omalla toiminnallaan herätä tai ylläpidä suvaitsemattomuutta tai loukkaa ihmis- ja perusoikeuksia vihaan tai väkivaltaan yllyttämällä.

Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallitus erotti Kiemungin varapuheenjohtajan tehtävästä luottamuspulan vuoksi. Kiemunki on kuitenkin yhä kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) eduskunta-avustaja. Hänet valittiin viime kuussa myös jatkamaan Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajana.

Pyysi omien tekstien tutkimista – vetoaa julkisuuspaineeseen

Kiemunki aikoo viedä hovioikeuteen käräjäratkaisun kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, hän kertoo tiedotteessa. Kiemungin mukaan ratkaisu muodostettiin kovassa julkisuuspaineessa.

Kiemunki pyysi alun perin itse selvittämään omien kirjoitustensa laillisuuden, minkä jälkeen hän lähetti asiasta tiedotteen toimituksille.

Kiemunki on yhä sitä mieltä, että hän ei ole toiminut rikollisesti.

– Tässä on kyse periaatteesta, nyt ollaan määrittelemässä mitä mieltä Suomessa saa olla. Suunta on huolestuttava, Kiemunki perustelee asian viemistä ylempään oikeusasteeseen.

Terhi Kiemunki sai syytteen blogitekstistään – kansanedustaja Mäkipää ei kerro, mitä tekee avustajansa kanssa

Kommentointi on suljettu