Perussuomalaisten halutaan hillitsevän edustajiaan

Ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr.) ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä perussuomalaisten tulisi puuttua kansanedustajiensa puheisiin.

Niinistö toteaa Helsingin Sanomissa, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on osin vastuussa vihapuheen lisääntymisestä, koska suvaitsee puolueessaan äärinationalistista linjaa ajavaa ryhmää.

- Minusta tuntuu, että hän on joko haluton puuttumaan tähän, koska nämä ihmiset tuovat kannatusta, tai sitten hän on jo niin heikossa asemassa, että hän ei pysty enää hillitsemään tätä ryhmää. Soini käyttää muuten aika kovaa kieltä siitä, että hän on johtaja. Ainoastaan tässä asiassa hän vetäytyy syrjään. Asetelma on aika erikoinen, Niinistö sanoi STT:lle.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan muut odottavat, peseekö Soini vain omat kätensä vai kantaako hän laajempaa vastuuta.

Tuomiojan mielestä vihapuhetta ei tule ymmärtää silloinkaan, kun se pysyy lain oikealla puolella.

Soini ei suostunut eilen kommentoimaan Ylen haastattelussa Halla-ahon kielenkäyttöä muun muassa Hommaforum-keskustelupalstalla. STT ei ole tavoittanut Soinia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

THL: Keski-Suomessa yksi uusi koronavirustartunta – pitkä nollaputki katkesi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.