Perussuomalaisten kansanedustaja pillastui toimittajille – vaatii ministeriltä vastatoimia

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen median objektiivisuudesta.

Kimmokkeen Tavio sai perussuomalaisten oman lehden, Suomen Uutisten, artikkelista, jonka mukaan Yleisradio sai Julkisen sanan neuvostolta (JSN) viisi langettavaa päätöstä viime vuonna.

– Kansanvaltainen hallinto ja demokraattinen dialogi ovat kestävällä pohjalla vain silloin, kun ihmisille on tarjolla objektiivista tietoa ja laadukasta uutisointia. Yleisradiolla ja muilla niin kutsutun perinteisen median edustajilla on tässä asiassa suuri vastuu. Tavoite toteutuu parhaiten, kun toimittajat ovat puolueettomia, Tavio toteaa.

Tavion mukaan ihanteellista olisi, jos toimittajiksi hakeutuisi poliittisesti neutraaleja henkilöitä, jotka eivät anna ideologian vaikuttaa työhönsä.

– Pelkkä puoluekannan olemassaolo ei tietenkään sellaisenaan määrää toimittajan tuottaman uutistekstin sävyä, mutta Helsingin yliopiston viestinnän tutkija Anu Kantola on havainnut omassa tutkimuksessaan, että Suomen nuorin toimittajasukupolvi painottaa erityisen paljon juuri omien mielipiteiden ilmaisemista. Tämä seikka yhdistettynä vihervasemmiston suureen edustukseen tulevien toimittajien keskuudessa on vahingollinen yhdistelmä. Tunteisiin vetoavat kolumnit ja poliittisesti vinoutuneet uutiset ovat kaukana objektiivisen tiedonvälityksen ihanteista, Tavio toteaa.

Lopuksi Tavio kysyy, mitä hallitus aikoo tehdä edistääkseen objektiivista uutisointia Suomessa. Tavio saanee muutaman viikon sisällä vastauksen, todennäköisesti liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriltä (kesk.).

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .