Perussuomalaisten konkaripoliitikko: Puoluetuki voi siirtyä soinilaisille

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtaantuneesta Uusi vaihtoehto -ryhmästä voi vielä tulla puolueen varsinainen eduskuntaryhmä, sanoo perussuomalaisten entinen kansanedustaja Kauko Tuupainen.

Perussuomalaisten sääntöjen mukaan puolueella voi olla vain yksi eduskuntaryhmä. Tuupaisen mukaan perussuomalaisten puoluehallitus joutuu nyt erottamaan jomman kumman eduskuntaryhmän.

Puolueen virallinen eduskuntaryhmä saa myös puoluetuen.

– Soinin ryhmä on nyt suurempi kuin (Jussi) Halla-ahon. Puoluehallitus saattaa siis erottaa Halla-ahon eduskuntaryhmän jäsenet puolueesta, jolloin puoluetuki jäisi vielä Soinin porukalle. Halla-ahon ryhmä voi jäädä siis nuolemaan näppejään, Tuupainen pohdiskelee.

Lomamatkalta tavoitettu Tuupainen korostaa, että kyse on tässä vaiheessa vain spekuloinnista.

Uusi vaihtoehto -ryhmässä on tällä hetkellä mukana puolueen entinen puheenjohtaja Timo Soini ja 19 kansanedustajaa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli tiistaina kello kolmen aikaan mukana 15 kansanedustajaa.

Tuupainen sanoo ymmärtävänsä Uuteen vaihtoehtoon siirtyneiden kansanedustajien päätöstä, vaikka ei olekaan tyytyväinen puolueen hallitustaipaleeseen.

– Lauantain puoluekokouksessa mitätöitiin koko Timo Soinin elämäntyö ja vielä aika brutaalisti.

Tuupainen istui eduskunnassa vuosina 2011-2015. Hän oli eduskunnan ikäpuhemies vuosina 2011–2013, kunnes Jörn Donner (r.) teki paluun kansanedustajaksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .