Perussuomalaisten kysely: Yli puolet suomalaisista kannattaa käännytyspäätöksen saaneen talteen ottoa

Jussi Halla-aho toivoo puolueiden löytävän yhteisen kannan mahdollisimman nopeasti.

Liki 60 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että käännytyspäätöksen saanut ihminen on otettava heti talteen odottamaan palautusta koti- tai lähtömaahansa, ilmenee perussuomalaisten TNS-gallupilta tilaaman kysymyksen vastauksista.

18 prosenttia kysymykseen vastanneista vastustaa kielteisen päätöksen saaneiden talteenottoa. 23 prosenttia ei osannut määritellä kantaansa. 

Suurin ero vastaajien kannoissa oli perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kannattajien välillä. Perussuomalaisten kannattajiksi ilmoittautuneista välitöntä talteenottoa kannatti 93 prosenttia, vasemmistoliiton kannattajista 35. Kokoomuksen kannattajista välitöntä talteenottoa kannatti 67 prosenttia ja keskustan kannattajista 64 prosenttia.

– Mielenkiintoista on, että vihreidenkin kannattajista 48 prosenttia ja SDP:n kannattajista 59 prosenttia tukee perussuomalaisten kantaa, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolueen tiedotteessa.

Halla-aho toivookin puolueiden löytävän "mahdollisimman nopeasti" yhteisen kannan, jolla laittomasti maassa oleskelevien ihmisten määrän kasvu voidaan estää.

Perussuomalaisten tilaama kysymys on osa lokakuun alussa tehtyä syksyn 2017 puoluebarometriä, jota varten haastateltiin yli 1200 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.