Perussuomalaisten puheenjohtajakisaan uusi ehdokas – haluaa Suomen Kreikan kaltaiseen velkaohjelmaan

Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja Raimo Rautiola ilmoittautui tänään puheenjohtajavaaliin.

Jo useita perussuomalaisia on ilmoittautunut puolueen puheenjohtajakilpailuun. Maanantaina ilmoittautui Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja Raimo Rautiola.

Viime viikolla europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoi asettuvansa todennäköisesti ehdolle perussuomalaisten johtoon. Nykyinen puheenjohtaja Timo Soini on sanonut ilmoittavansa jatkoaikeistaan "kevään korvalla". Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on kertonut odottavansa Soinin päätöstä.

Aiemmin ehdolle ovat ilmoittautuneet ainakin Satakunnan perussuomalaisten hallituksen jäsen Riku Nevanpää ja puolueen nuorisojärjestöä Keski-Suomessa johtava Teemu Torssonen.

Rautiola vetäytyi viime kerralla kalkkiviivoilla, kun koki, ettei saanut jäsenistöltä riittävää tukea ajatuksilleen. Tällä kertaa hän aikoo katsoa pelin loppuun asti.

– Nyt tilanne on aivan toinen. Viimeksi pelkästään Soinin haastaminen oli äärimmäisen rohkeaa, hän sanoo.

Rautiolalla on viime vuodelta lainvoimainen tuomio laittomasta uhkauksesta puoluetoveria vastaan. Viime vuodelta hänellä on myös tuomio kunnianloukkauksesta, joka ei ole vielä lainvoimainen. Rautiolan mukaan asianomistajat ovat hänen poliittisia vastustajiaan.

Puheenjohtaja valitaan kesällä

Rautiolan mielestä valtion velka-asian saaminen kuntoon nopeasti on tämän vuoden tärkein poliittinen kysymys. Hän sanoo, että Suomen pitäisi pyrkiä Kreikan kaltaiseen velkajärjestelyyn.

– Nyt emme pysty maksamaan euroakaan takaisin. Laskin, että jos pystyisimme maksamaan sata miljoonaa vuodessa takaisin, meillä menisi tuhat vuotta. Meidän on pakko hakea velkajärjestelyä.

Rautiola sanoo, että lisäksi palkansaajien, eläkeläisten ja pienyrittäjien asemaa pitää ajaa nykyistä voimakkaammin. Hän haluaa merkittäviä verohelpotuksia palkansaajille.

Viime vuonna Rautiolan pääteema vaaleissa oli, että Suomen pitäisi erota EU:sta ja siirtyä Euroopan talousalue Etan jäseneksi. Lisäksi Suomen pitäisi luopua eurosta.

Perussuomalaiset valitsevat puheenjohtajan ensi kesäkuun puoluekokouksessa.

Juttua muokattu 2.1.2017 klo 13.14: Otsikkoa korjattu. Otsikossa luki aiemmin virheellisesti "Perusssuomalaisten puheenjohtajakisaan ensimmäinen ehdokas". Raimo Rautiola ei kuitenkaan ole ensimmäinen PS:n puheenjohtajakisaan ilmoittautunut. Aiemmin ehdolle ovat ilmoittautuneet ainakin Satakunnan perussuomalaisten hallituksen jäsen Riku Nevanpää ja puolueen nuorisojärjestöä Keski-Suomessa johtava Teemu Torssonen. Korjattu myös kohta laittomasta uhkauksesta, joka on viime vuodelta eikä toissa vuodelta.

Oikaisu juttuun perussuomalaisten puheenjohtajakisasta