Perussuomalaisten puoluesihteeri Ylellä: Tappio harmittaa kuin pientä oravaa

"Äänestäjämme eivät lähteneet liikkeelle"

Kuntavaalitappio harmittaa kuin pientä oravaa, kertoi perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Ylellä. Hänen mukaansa perussuomalaiset eivät saaneet äänestäjiään liikkeelle ja pahin skenaario toteutui. Puoluesihteerin mukaan myös hallitusvastuu kostautui ja sitä on turha kaunistella.


– Ihmiset äänestivät perussuomalaisia vaihtoehtona hallitukseen, emmekä olleetkaan diktaattoreita, eikä omia asioita saatu suoraan ajettua läpi.
Slunga-Poutsalon mukaan politiikassa on kaikkien puolueiden yhteinen ongelma, etteivät ihmiset luota siihen, että politiikan kautta voi vaikuttaa asioihin.


SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm puolestaan totesi, että demarien tulos oli hyvin lähellä edellisiä kuntavaaleja. SDP:n puoluesihteeri ei osannut vielä tuoreeltaan analysoida, mikä tärveli puolueen aikaisemman, gallupeissa nähdyn etumatkan.


– Monissa kunnissa tultiin eteenpäin, mutta sitten oli suuria kaupunkeja, joissa tulimme selvästi alas.
Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen kuvasi puolueen voittoa yhtä suureksi askeleeksi kuin puolueen muuttuminen pienestä puolueesta keskisuureksi 1990-luvun alussa. Miettisen mukaan vihreiden menestys kuntavaaleissa muodostaa yhtenäisen jatkumon oppositiopolitiikalle.


– Vihreät oli selkeästi uskottava vaihtoehto isommalle joukolle kuin koskaan sekä vaihtoehto politiikalle, mitä hallitus on ajanut. Tätä kohtaan pitää olla todella nöyränä.


Hän muistutti, että kunnilla on tukeva itsehallinto ja kunnissa voidaan valita toinen vaihtoehto kuin hallituksen politiikka, esimerkiksi koulutus- ja tasa-arvo-asioissa.


Soinin jälkeen uusi alku 


Riikka Slunga-Poutsalo totesi, että Timo Soinin päätös luopua perussuomalaisten puheenjohtajuudesta antaa puolueelle automaattisesti uuden alun. Sekä SDP:n että vihreiden puoluesihteeri arvelivat, että perussuomalaiset siirtynevät puheenjohtajan vaihdoksen myötä aikaisempaa oikeammalle puoluekentällä.


– Vanha SMP karisee ja molemmat (puheenhohtajaehdokkaat) edustavat sekä talousoikeistolaisempaa että konservatiivisempaa linjaa. Se terävöittää suomalaista politiikkaa ja tuo oikeaan laitaan entistä kovempaa kamppailua, vihreiden Miettinen arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.