Perussuomalaisten vahva kunta

Yksi Uuraisten kunnallispolitiikan mielenkiintoinen piirre on perussuomalaisten vahva asema. Puolueen valtakunnallinen kannatus oli viime kuntavaaleissa 0,9 prosenttia, mutta Uuraisilla suosio kipusi peräti 17,9 prosenttiin. Uuraisten 21 valtuutetusta neljä on perussuomalaisia.

- Olemme puolueen neljänneksi paras kunta. Olemmeko sitten onnistuneet ehdokashankinnoissa? Perussuomalaisiin luotetaan tänä päivänä, kommentoi puolueen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja, valtuutettu Reijo Rokkamäki.

Suosiota voi selittää ainakin persoonallisuuksilla, kuten Rokkamäellä itsellään. Höytiän kyläpäällikköä ja viime vaalien toista ääniharavaa luonnehditaan kiihkeäksi oman kylän puolustajaksi, joka hoitelee asiat kunnan kanssa, ja vitsiniekaksi.

- Olisikohan ylimääräistä kannatusta tullut minun ympärilleni? Olen ollut hyvin paljon kansan parissa. Voin istua siellä takapenkissäkin, Rokkamäki pohti kainostellen.

Perussuomalaisten valtuutettuna on Uuraisilla toiminut myös ex-mäkikotka Matti Nykänen. Hän nousi vallankahvaan vuonna 1996, mutta ura päättyi muuttoon Helsinkiin syyskuussa 1998. Nykänen nähtiin puolessatoista kokouksessa.

Tämän vuoden vaaleissa myös Uuraisten perussuomalaisilla oli vaikeuksia saada ehdokkaita. He lähtevät taistoon viidellä ehdokkaalla. Viimeksi pyrkijöitä oli yhdeksän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.