Perussuomalaisten valtuutettu järjestää MV-lehden tukimielenosoitusta

Puoluesihteerin mukaan perussuomalaisilla ei ole minkäänlaista suhdetta julkaisuun.

Perussuomalaisten Järvenpään-kaupunginvaltuutettu on järjestämässä tukimielenosoitusta rasistisista jutuista tunnetulle MV-lehdelle. Mielenosoitus on tarkoitus järjestää Helsingin Oikeustalolla samaan aikaan Ilja Janitskinin vangitsemisistunnon kanssa.

MV-lehti on poliisin mukaan julkaissut lukuisia juttuja, joiden epäillään olevan perättömiä, vääristeltyjä tai rikkovan tekijänoikeuksia.

Julkaisun päätoimittajaksi itseään kutsuvaa Ilja Janitskinia vaaditaan vangittavaksi poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, rahapelirikoksista, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta sekä tekijänoikeusrikoksista.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Kristiina Vainikka vahvisti STT:lle, että hän on järjestämässä tukimielenosoitusta. Mielenosoituksen piti olla jo perjantaina, mutta se siirrettiin ensi viikkoon vangitsemisoikeudenkäynnin siirryttyä.

– Näkisin, että 80 prosenttia asioista siellä (MV-lehdessä) pitää paikkansa, vaikka kirjoitustyyli on hyvin provosoiva, Vainikka sanoo.

Hän kertoo olevansa aktiivinen perussuomalaisten toiminnassa paikallisesti, mutta ei osallistu puolueen toimintaan valtakunnan tasolla. Hän aikoo pyrkiä kaupunginvaltuustoon myös kevään vaaleissa. Vainikka on ollut puhujana myös muun muassa Rajat kiinni -tapahtumissa.

Slunga-Poutsalo: PS tekee pesäeroa

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, että perussuomalaisilla ei ole minkäänlaista suhdetta MV-lehteen, mutta hän tietää jäsenten lukevan lehteä.

Perussuomalaiset on hänen mukaansa yrittänyt ottaa julkaisuun välimatkaa.

– Ymmärrän mistä paine tämäntyyppisille julkaisuille tulee. Se tulee uutisoinnin epäluotettavuuden tunteesta, että halutaan nähdä joitain toisiakin puolia. Heidän tyylinsä on sellainen, ettei nappaa meillä. Ihmisten syyllistäminen ja muu on niin rankkaa, ettei sitä jaksa oikein lukea.

Vainikan mukaan Järvenpään perussuomalaisissa on muitakin MV-lehden tukijoita, mutta kansanedustajien kanssa hän ei ole asiasta puhunut. Vainikalla on Facebookissa kavereinaan lukuisia perussuomalaisten kansanedustajia.

– Osan tunnen ja osan en. Olen eri tapahtumissa tavannut kyllä. Monta kertaa Facebookissa kun kirjoittelee, moni tykkää jutuista ja tulee niin sanotusti Facebook-tuttavuus, Vainikka sanoo.

Slunga-Poutsalo sanoo, ettei tunne Vainikkaa henkilökohtaisesti eikä tiennyt mielenosoituksesta. Hän ei ota kantaa siihen, voiko henkilö olla ehdolla kuntavaaleissa. Ehdokkaista päättää hänen mukaansa paikallisyhdistys.

– He tietävät parhaiten sen tilanteen siellä omalla paikkakunnallaan. Puolue aika harvoin puuttuu kunnallisvaaliasioihin.

Puheenjohtaja Timo Soini ei torstaina halunnut kommentoida tukimielenosoitusta, vaan sanoi sen kuuluvan Slunga-Poutsalolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.