Perustuslakivaliokunnan jäsen vaatii: Tiedustelulakeja uudistettava nopeasti

SDP:n kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen Ville Skinnari (sd.) vaatii Pariisin tapahtumien jälkeen hallitukselta nopeita toimia tiedustelulakien ja viranomaisten resurssien muuttamiseksi kansainväliselle tasolle.

Keskisuomalainen uutisoi sunnuntaina, miten puolustusvoimien tiedustelulaitoksen apulaisjohtaja, eversti Martti J. Kari ehdotti perustuslain muutosta niin, että uhka kansalliselle turvallisuudelle riittää perusteeksi antaa viranomaisille oikeuden tiedustella tietoliikennettä tietoverkoissa.

– Meidän pitää pystyä tekemään laadukasta omaa tiedustelua ja tiiviimpää yhteistyötä kansainvälisesti. Se vaatii pikaisesti uutta tiedustelulainsäädäntöä ja todennäköisesti perustuslain muuttamista, Skinnari kertoo SDP:n tiedotteessa.

Tiedustelun rahoitus pohjoismaiselle tasolle

Skinnarin mukaan tiedustelulainsäädännön lisäksi kysymys on myös rahoituksesta. Hän muistuttaa, että tiedustelutoimijoiden rahoitus on Suomessa pohjoismaisia naapureita jäljessä.

– Meidän tulisi olla samalla viivalla muiden Pohjoismaiden kanssa. Lakiuudistuksen lisäksi tarvitsemme myös taloudellisia lisäresursseja varmistamaan Suomen turvallisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eversti terrorismin tiedustelusta: "Suomessa ollaan sokeita"

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.