Perustuslakivaliokunta antanee lausunnon Malmin lentokentän aloitteesta huomenna

Enemmistö helsinkiläisistä haluaa säilyttää kentän ilmailukäytössä.

Perustuslakivaliokunta pyrkii antamaan lausunnon Malmin lentokenttää koskevasta kansalaisaloitteesta huomisessa kokouksessaan, kertoo valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.).

Perustuslakivaliokunta antaa lausunnon Lex Malmi -aloitetta käsittelevälle liikenne- ja viestintävaliokunnalle. Lausunto annetaan erityisesti kunnallisen itsehallinnon ja omaisuudensuojan näkökulmasta.

Kansalaisaloitteen tarkoituksena on säilyttää Helsinki-Malmin lentopaikka ilmailukäytössä, kehittää lentopaikan oheistoimintaa ja säilyttää sen kulttuuriympäristöarvot.

– Sitä en tiedä saadaanko lausunto valmiiksi huomenna, mutta se on pyrkimys, varmistaa Lapintie STT:lle

Malmin lentokenttää koskeva Lex Malmi -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle helmikuussa. Aloitteen oli allekirjoittanut yli 56 000 kansalaista.

Kansalaisaloitteessa esitettiin, että Malmin lentoasema säilytettäisiin ilmailukäytössä. Lisäksi lentoaseman ydinalue lunastettaisiin valtiolle joko rahallista korvausta tai maa-alueiden vaihtoa vastaan.

Tämän vuoden maaliskuussa tehdyn mielipidemittauksen perusteella 62 prosenttia helsinkiläisistä haluaa säilyttää Malmin lentoaseman ilmailukäytössä. TNS Gallupin tekemässä mielipidemittauksen mukaan vain 23 prosenttia helsinkiläisistä kannattaa alueen käyttämistä asuntorakentamiseen.

Uusimmat

Kotimaa

Pian alkavat puut kaatua moottoritien tieltä – Destia suunnittelemaan Kirri-Tikkakoski-väliä

Se on syksy nyt, sen kertovat kurkiaurat – juuri nyt on otollinen aika bongata valtavia muuttoparvia myös Keski-Suomessa

Jyväskylässä toimivan hotelli Paviljongin ravintolapäällikkö palkittiin S-ryhmän Ässäpäällikkönä

Ravintolan työntekijän epäillään puukottaneen työkaveriaan kaulaan ravintolassa Nurmijärvellä – nainen sai hengenvaarallisia vammoja

Jyväskyläläisten influenssarokotuksiin muutoksia – lapsiperheet ohjataan Palokkaan, pienille rokote sumutteena

Puola joutuu EU-tuomioistuimeen tuomareiden siirtämisestä eläkkeelle

Eriskummallinen varkaus Viitasaarella – yli satavuotiaasta rakennuksesta vietiin viisi hirrenpalaa keskeltä seinää

Uuraisilla yli puolet seurakuntavaalien ehdokkaista on uusia nimiä – ehdolla muun muassa kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kokoomuksen nokkamiehiä eroaa Helsingin Suomalaisesta Klubista, jos jäsenyys ei avaudu naisille – "Kuuntelen lähinnä oman vaimon mielipidettä", sanoo klubin puheenjohtaja

Puolustusministeri Niinistö: Lait kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi kiinteistökaupoissa etenevät suunnitellusti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.