Petäjäveden asejuttu syyttäjälle – kateissa on yhä kolme kivääriä ja kaksi pistoolia

Noin 60-vuotias mies on ollut vangittuna 7. maaliskuuta lähtien.

Keuruun poliisia alkuvuonna työllistäneen törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinta on päättynyt ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Tutkinta sai alkunsa, kun noin 60-vuotiaalta petäjävetiseltä mieheltä peruttiin aseluvat tämän syyllistyttyä törkeään rattijuopumukseen. Mies ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan omistamiaan aseita poliisille, jolloin hän syyllistyi ampuma-aserikokseen.

– Lain mukaan törkeästä rattijuopumuksesta tuomitulta voidaan perua aseluvat. Sisä-Suomen poliisi on vetänyt tässä tiukkaa linjaa. Oletuksena kun on, että jos ei kykene ajamaan autoa selvin päin, ei kykene huolehtimaan aseistaan, rikoskomisario Kari Aaltio kertoo.

Metsästystä harrastavalla miehellä oli luvat kolmeen kivääriin, pienoiskivääriin, yhdistelmäaseeseen, neljään haulikkoon, pistooliin, kolmeen pienoispistooliin ja kahteen mustaruutiaseeseen.

Viisi asetta on edelleen kateissa: kaksi kivääriä, pienoiskivääri ja kaksi pienoispistoolia. Poliisi on etsintäkuuluttanut kyseiset aseet.

Aiemmin poliisi löysi kotietsinnän yhteydessä Kuopiossa seitsemän pitkäpiippuista asetta ja kolme käsiasetta.

Mies on ollut vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä 7. maalikuuta lähtien. Muut rikoksesta epäillyt on vapautettu. Asiassa tulee nostaa syyte 9. huhtikuuta mennessä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .