Petäjäveden iskusta syytetty "halusi vain pelotella" – syynä maahanmuutto

Polttopulloiskusta syytetty mies kiistää syyllistyneensä törkeään tuhotyön yritykseen tai vaihtoehtoisesti törkeään vahingontekoon Petäjävedellä helmikuussa. Hän myönsi korkeintaan vahingonteon tai tuhotyön yrityksen.

Asiaa käsiteltiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa mies kertoi motiivikseen valtion maahanmuuttopolitiikan. Hän kiisti, että kyseessä olisi ollut vihateko. Hän kertoi asianajajansa kautta halunneensa vain pelotella.

Mies kertoi asianajajansa välityksellä olleensa kyseisenä iltana päihtynyt. Hän kertoi ottaneensa viisi lasista olutpulloa ja verhostaan leikattuja kappaleita sekä hakeneensa huoltoasemalta bensiiniä illalla keskiviikkona 3. helmikuuta. Tämän jälkeen hän oli mennyt Petäjäveden vastaanottokeskukselle, jossa hän heitti bensiinillä täytetyt pullot kohti vastaanottokeskuksen A-rapun ovea noin kahden aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Oikeudessa todisteena käytettiin alueen turvakameran tallennetta. Videolla näkyi, kuinka mies heitti pullot yksitellen kohti ovea ja poistui tämän jälkeen paikalta juosten.

Osa pulloista lävisti ulko-oven ja niihin laitettu bensiini paloi rakennuksen tuulikaapissa. Vastaanottokeskuksessa oli 80 asukasta, joista puolet on lapsia. A-rapussa kerrottiin olleen tekohetkellä noin 40 ihmistä.

Mies otettiin kiinni seuraavana päivänä, ja Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen epäiltynä törkeän tuhotyön yrityksestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .