Mökin tuhopolttaja pilasi 60-vuotisjuhlat: "Karkit kelpasivat, alkoholi ei"

Petäjäveden tuhopolttaja onnistui paitsi tärvelemään mökin myös pilaamaan syntymäpäiväjuhlat.

Keskiviikkona palanut mökki kuuluu jyväskyläläisen Jukka Vajesojan perheelle. Vajesoja kertoi torstaina, että mökillä oli tarkoitus pitää lauantaina hänen äitinsä 60-vuotisjuhlat. Syntymäpäiviä varten mökille oli viety valmiiksi juhlatarvikkeita, muun muassa alkoholia.

– Alkoholi ei ollut kelvannut, eikä meiltä varastettu mitään muutakaan. Sen sijaan naapurin mökin pöydällä olleet karkit ja suklaat olivat kadonneet, Vajesoja sanoi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Petäjäveden Pirttilahdentielle kahdeksan aikaan keskiviikkoiltana. Alueella oli murtauduttu kolmeen mökkiin, joista Vajesojan perheen omistama mökki paloi maan tasalle. Kahdelle muulle mökille oli tehty ilkivaltaa. Poliisi epäilee, että palo sytytettiin tahallaan.

Palon huomasi lähistöllä ollut mökkinaapuri. Tuhoutuneessa mökissä ei ollut ketään sisällä, eikä kukaan loukkaantunut palossa. Tuli ehti kuitenkin levitä maastoon.

Saattoi syttyä jo iltapäivällä

50 neliön kokoinen hirsimökki tuhoutui tulipalossa täysin. Pystyyn jäi vain mökin savupiippu.

Poliisin mukaan tulipalo on saattanut syttyä jo yhden jälkeen iltapäivällä, mutta viimeistään rikolliset olivat asialla kello 19.55:n aikaan.

Vajesoja toivoo, että tekijät saadaan kiinni. Hän toivoo, että tapauksesta jotain tietävät kertoisivat tietonsa poliisille.

– Äidin syntymäpäivä on itse asiassa tänään. Juhlat oli tarkoitus pitää perheen kesken mökillä lauantaina, mutta ei siitä nyt tule mitään, Vajesoja sanoi torstaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .