Petäjäveden vastaanottokeskuksessa polttopulloisku – asukkaista puolet lapsia

Toistaiseksi tuntematon henkilö heitti polttopulloja Petäjäveden vastaanottokeskukseen noin kahdelta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Vastaanottokeskuksen ulko-oven ikkunan läpi lensi kolme polttopulloa, joiden aiheuttamaa savua pelastuslaitos kutsuttiin paikalle hälventämään.

Henkilövahinkoja tai suurempia aineellisia vahinkoja tapauksessa ei sattunut, mutta tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari Sisä-Suomen poliisilaitokselta painottaa, että tilanteessa oli suuren vaaratilanteen mahdollisuus.

– Tapausta tutkitaan törkeänä tuhotyön yrityksenä, Välisaari sanoo.

Tilanteen esitutkinta on kesken, mutta valvontakameran nauhoilta näkyy repun selässä alueella liikkunut nuori mies. Miehellä oli päällään maihinnousukengät ja pilottitakki, jossa on Suomen lippu.

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annala kertoo, että puolet vastaanottokeskuksen 80 asukkaasta on lapsia. Hän tuomitsee teon täysin.

– Surkeeta, surullista, pöyristyttävää ja sairasta, Annala toteaa.

Annalan mukaan vastaanottokeskuksen turvatoimia kiristetään ja tilannetta seurataan tiiviisti. Vastaavanlaisia uhkaavia tilanteita ei Petäjävedellä ole aiemmin sattunut.

Keskisuomalainen tavoitti vastaanottokeskuksen johtaja Elina Hienolan, mutta hän ei kommentoi asiaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .