Petankkiareena vihittiin käyttöön Lounaispuistossa

Avajaisissa paikalla olivat muun muassa Mikael Jungner ja Hjallis Harkimo.

Jyväskylän keskustan Lounaispuistoon avattiin lauantaina uuden uutukainen petankkiareena. Hankkeen puuhamies on julkisuudestakin tuttu Markku Mutanen. Areenan vihki käyttöön kansanedustaja ja liikemies, Harry ”Hjallis” Harkimo.

Areenalla on kaksi 3x12-metristä standardirataa. Niiden vieressä on katsomo, johon mahtuu kymmeniä ihmisiä. Paikalla on tarkoitus järjestää tulevaisuudessakin erilaisia tapahtumia.

Avajaistilaisuudessa Jyväskylän kaupunkia edusti kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Eila Tiainen (vas.). Tiainen hehkutti areenaa varten tehtyjä järjestelyjä.

– Näihin ratoihin ei käytetty veronmaksajien varoja pennin hyrrää, vaan kaikki tuli Markun hankkimilta yhteistyökumppaneilta.

Hyväntuulinen tapahtuma kokosi areenan katsomot täyteen. Järjestysmiehet joutuivat hiljentämään tilaisuuden aikana myös poliittisia aktivisteja, jotka alkoivat häiriköidä puheita.

Mutanen itse liikuttui puheensa aikana moneen kertaan kiitellessään yhteistyökumppaneita ja projektissa auttaneita. Hän kertoo muun muassa ajaneensa kaiken tarvittavan kivimurskeen itse kottikärryillä paikalle.

– Kokonaisuus tuli maksamaan noin 25 000 euroa. Saimme kaupungilta viranomaispäätöksen areenan paikasta 17. toukokuuta. Sen jälkeen aloimme suunnittelemaan avajaisia. Viikon päästä meillä oli jo pienen suostuttelun jälkeen Hjallis virallisena puhujana. Projektin toteuttaminen vaati 30 ihmisen panoksen.

Mutanen kertoo, että kolmessa viikossa koko projekti oli viimeistelyä vaille valmis.

– Kaikkien yritysten nimet eivät edes näy mainostauluissa, vaan näkymättömiäkin on paljon. Petankkirata vaati esimerkiksi erityistä kivimursketta, jonka toimittaja ei halunnut omaa ni­meään näkyviin.

Mutasella on lähitulevaisuuteenkin suuret suunnitelmat.

– Petankki on ranskalainen laji. Haluaisinkin, että ranskalaiset rallinystävät tulisivat Neste Rallin aikaan pelailemaan. Uskon, että radalla tulee olemaan kysyntää, sillä petankki on kasvava laji.

Mutanen kertoi kiitollisena, miten sai kasaan tarvittavat sponsorit.

– Halusin tällä todistaa, että minä kykenen vielä työelämään ja markkinoinnin alalle. Yritykset antoivat minulle mahdollisuuden, ja minä näytin, että olen sen arvoinen, julkisuudessa 54 työpaikan miehenäkin tunnettu Mutanen kertoo.

Hän suunnittelee aloittavansa kevytyrittäjänä petankkikurssien järjestämisen yrityksille ja muille porukoille.

– Homma on tosin vasta täysin alkutekijöissään, tämä piti ensin hoitaa alta pois.

Avajaisten lopuksi Mutanen ja petankkitaitaja Alpi Kylmänen järjestivät pelin sääntöjä ja taktiikoita havainnollistavan näytösottelun. Kolmeentoista pisteeseen pelatussa pelissä nähtiin paitsi taitavia sijoituksia, myös penkin alle menneitä suorituksia.

– Tuollainen alkaa kysellä jo lentolupia, Kylmänen naljaili kilpakumppaninsa heitettyä pallon muutaman metrin verran pitkäksi.

Hyväntuulinen sanailu nauratti yleisöä koko kilpailun ajan. Lopuksi ottelun ylivoimaisesti voittanut Kylmänen sai shampanjasuihkun.Mutaselle jäi käteen kivennäisvettä ja nenäliinapaketti, jolla kuivata häviön kyyneleet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .