Petteri Orpo nousee kokoomuksen herrahississä

Alexander Stubbin ministerivalinnoista vähiten yllättävä on Petteri Orvon valinta maa- ja metsätalousministeriksi. Orpo on jo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Uuden ministeripestin myötä hän jatkaa kohoamistaan kokoomuksen herrahississä.

– Haluan tämän kymmenen kuukauden aikana paneutua erityisesti siihen, mitä voidaan tehdä suomalaisen ruuan ja ruokakulttuurin edistämiseksi, ruuan puhtauden, turvallisuuden ja lähiruuan. Siinä on valtava potentiaali synnyttää uusia työpaikkoja, yritystoimintaa ja niin, että se kaikki tehdään vielä kestävällä tavalla, sanoi Orpo.

Orpo on pitkän linjan kokoomuslainen, joka on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 lähtien. Aiemmin Orpo on ollut esimerkiksi Varsinais-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja sekä sisäasiainministeri Ville Itälän erityisavustaja.

Kokoomuksen puoluekokouksen jälkeen mediassa epäiltiin Orvon poliittisen pelisilmän pettäneen, koska hän oli ilmoittanut julkisesti äänestävänsä puheenjohtajaksi Jan Vapaavuorta. Vapaavuori putosi puheenjohtajakisasta jo ennen toista kierrosta.

Ennen puheenjohtajaäänestystä kisan voittanut Alexander Stubb ilmoitti arvostavansa Orvon päätöstä äänestää Vapaavuorta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.