Peukkua peltipoliiseille – uutta tekniikkaa tulossa Nelostielle

Nelostie Jyväskylän Vaajakoskelta etelään päin tulee kohta uudenlaisen kameravalvonnan piiriin. Tieosuudelle on jo pystytetty 23 tolppaa vajaan sadan kilometrin matkalle, ja valvonta alkanee kesäkuussa.

Uudet kameratolpat on varustettu tutkatekniikalla, joka mittaa ajonopeuksia kauempaa kuin vanha tekniikka. Ajonopeuksia saadaan mitattua jopa 150 metrin päästä. Kaistanvaihtokaan ei auta välttämään kameraa, joka voi seurata samanaikaisesti usean ajoneuvon nopeuksia eri kaistoilta.

Keskisuomalaisen lukijaraadin mielestä tehokas kameravalvonta on hyvä asia. Kaksi kolmasosaa kaikista vastanneista kannatti tällaista kameravalvontaa tieosuudelle, neljäsosan mielestä se ei ole tarpeen, ja loput eivät osanneet sanoa kantaansa.

Ainoastaan ikäryhmässä 40–49-vuotiaat vastustajia oli enemmän kuin kannattajia.

Naiset kannattivat uutta valvontaa hieman enemmän kuin miehet, joista lähes kolmannes piti kameroita tarpeettomina, naisista alle viidennes. Eniten kannatusta kamerat saivat alle 40-vuotiaiden ja yli 60-vuotiaiden vastaajien joukossa.

Vastaajan paikkakunnalle ei ollut merkitystä, niin Jyväskylässä kuin muuallakin asuvista kaksi kolmannesta piti kameroita tarpeellisena.

Kannattajat pitivät hyvänä valvontaa, jotta ylinopeudet ja piittaamaton ajokäyttäytyminen saataisiin kuriin. Useimpien vastustajien mielestä kyse on pelkästä rahastusautomaatista, jolla ei juuri ole tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa.

Lähivuosina uudenlaista automaattivalvontaa tulee 700 tiekilometrille ja uusia tolppia 500, joissa on 150 kameraa. Uudet kamerat ja tolpat maksavat asennuksineen noin 4,4 miljoonaa euroa viiden vuoden aikana.

Lukijaraatiin voi liittyä osoitteessa http://asiakaspalvelu.ksml.fi/vaikuta/lukijaraati/

Ovatko valvontakamerat tarpeen Vaajakoskelta etelään?

Lauri Salmi, 40, Kuopio

Paljon ajavana sanoisin, että ovat tarpeen, on hyvä, että valvotaan. Itse en tosin juuri tuota väliä aja, ja olen näistä uusista tolpista kuullutkin vain ohimennen.

 

Kari Hirviniemi, 60, Reisjärvi

Tieosuus tuntuu hieman turhalta noin tehokkaalle valvonnalle, kun siinä ei ole juuri risteyksiäkään. Parempi paikka kameroille olisi taajamissa ja risteysalueilla.

 

Iida Tiilikka, 29, Jyväskylä

Varmasti ovat tarpeen. Vaikka kamerat eivät vielä kuvaakaan, niin huomaa, että pelkät tolpat hillitsevät jo autoilijoita ja niiden kohdalla hidastetaan.

 

Marko Karvonen, 29, Jyväskylä

Valvonta on tarpeen, mutta nämä tolpat ovat ihan väärässä paikassa. Veikkaan, että uusi sakkorysä saadaan Vaajakoskelle, kun moottoritieltä tullessa käännytään 50 kilometrin alueelle.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .