Pidennytätkö ripsiäsi? Siinä on vaaransa ripsiesi pidentäjälle

Ripsien pidennyksissä käytettävät liimat saattavat aiheuttaa työntekijöille terveysongelmia. Liimat voivat aiheuttaa hengitystieoireita, kuten nuhaa, nenän tukkoisuutta, astmaa ja ihottumaa.

Ripsien pidennyksissä käytetään kovettuvia pikaliimoja, jotka sisältävät akrylaattiyhdisteitä, lähinnä syanoakrylaatteja. Jos työntekijä esimerkiksi altistuu liimoille useasti päivässä, työssä on vaaransa.

– Vaikka liimaa käytetään vähän, tavallisesti 2–5 tippaa, työntekijä altistuu merkittävästi akrylaattiyhdisteille hengittäessään lähietäisyydellä liimaa, keuhkosairauksien erikoislääkäri Irmeli Lindström Työterveyslaitoksesta kertoo.

Altistumista voi tapahtua myös ihon kautta silloin kun liimaa pääsee työntekijän iholle. Ripsenpidennys kestää 1–2 tuntia.

Työpaikoilla voidaan suojautua vaaroja vastaan monin tavoin. Työterveyslaitos onkin koonnut ripsien pidennyksiä tekeville tätä koskevat ohjeet verkkoon (www.ttl.fi).

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin tutkija, kehittäjä ja asiantuntija, jonka tehtävänä on edistää työn terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä työntekijöiden hyvinvointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Hyvä Joulumieli -tapahtuma valloitti Jyväskylän Kävelykadun – keräykseen lahjoitettujen varojen turvin hankitaan kaikkiaan 28 000 lahjakorttia

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Jyväskyläläismiehelle ehdollista vankeutta laittomista nuuskabisneksistä – aloitti välittämisen 16-vuotiaana

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Mauri Pekkarinen väistyy maakuntavaltuustosta – Petri Honkonen valittiin uudeksi puheenjohtajaksi

Mitä ihmettä? Hippokselle ilmestyi alkuviikosta uusi pysäköintirajoitus, mutta loppuviikkoon mennessä se oli jo hävinnyt

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.