Varhaiskasvatusjohtaja 6-vuotiaan kirjeestä: "Ei lähetettäisi lehteen"

Aitousepäilyjä herättänyt pienen tytön joulukirje ei ole peräisin ainakaan Komiat-lehden levikkialueeseen kuuluvan Kauhavan päiväkodeista.

- Olen tarkistanut, että kirje ei ole lähtenyt ainakaan meidän alueen päiväkodeista, vahvistaa Kauhavan kuntayhtymän varhaiskasvatusjohtaja Mirja Kivikangas.

Kauhavan alueella on seitsemän päiväkotia, joista kahdessa on esiopetusta. Allekirjoituksen perusteella kirjeen kirjoittanut tyttö olisi 6-vuotias, eli esiopetusikäinen. Kirjeessä lapsi kertoo toivovansa, etteivät vanhemmat joisi tai tappelisi jouluna.

Alueen päivähoidon piirissä epäilyä on herättänyt myös pienen tytön kirjoitustaito sekä se, miten kirje olisi päätynyt tiedotusvälineelle.

 - Jos lapsi kirjoittaisi päiväkodissa vastaavan kirjeen, niin marssijärjestys ei ole se, että kirje lähetetään lehteen. Ensin tehtäisiin todennäköisesti lastensuojeluilmoitus, Kivikangas toteaa.

Lehden päätoimittajan sijaisena toimiva Anu Nahkala sanoi perjantaina Iltalehdelle, ettei "ole missään vaiheessa väittänyt, että kirje olisi peräisin esimerkiksi päiväkodin tai koulun henkilökunnalta tai että sen kirjoittaja edes olisi kauhavalainen".

Pääkirjoituksena julkaistusta kirjeestä torstaina uutisoineille Ilta-Sanomille Nahkala kertoi, että heillä "on kontakteja eri päiväkoteihin ja kirje on tullut sitä kautta".

Varhaiskasvatusjohtaja Mirja Kivikangas pitää kirjeen esiin nostamaa asiaa sinänsä tärkeänä.

- Mutta ei sitä päivähoitopalveluissa hoidettaisi näin, hän lisää.

Keskisuomalainen ei tavoittanut Anu Nahkalaa perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tutkija: Neean kirjeen kirjoittaja on 6-vuotiaaksi taitava

Blogi: Kuusivuotiaan joulukirje mahdollisesti väärennös